Afacerea OMV de la CE Oltenia. Chirieac: Nu se poate ca statul să vină cu majoritatea și să împarți egal profiturile. Mi-e teamă că e vorba de altceva
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Bogdan Chirieac a ridicat semne de întrebare după cel mai recent scandal privind interesele companiilor austriece în România.

O nouă afacere pe energie solară ar urma să lase din nou statul păgubaș. Deși austriecii vin cu un aport de 15% la construirea unui parc fotovoltaic în locul unei centrale pe cărbune, aceștia ar urma să primească înapoi 50% din profit. Articolul întreg poate fi citit pe larg aici.

„Domnule Chirieac, suntem din nou umili în fața străinilor? Vorba aceea, venim și cu bani de acasă?”, a întrebat Cristina Șincai, la România TV.

Chirieac, analiza situației în care se pune statul român

„Doamnă, dacă afacerea este așa cum ați descris-o, eu nu cred că este vorba de umilință, ci de cointeresare materială. Dați-mi voie să cred lucrul acesta. Nu se poate ca tu, ca stat, să vii cu majoritatea, celălalt să vină cu 15%, dar profiturile să le împarți jumătate-jumătate.

Acum, întreb... Dacă tu, stat român, investești 80%, de ce nu investești 100% să fie instalația ta? Să fie o întreprindere a statului care produce energie electrică din panouri fotovoltaice. Înțeleg că terenul este la Mintia, unde or fi, la Turceni-Rovinari. De ce ar fi nevoie de altcineva? Transferul de energie se face prin Transelectrica, o companie de stat care este foarte bună, spre deosebire de alte companii de stat. Cred că trebuie să investigăm în continuare ce se întâmplă acolo. Mi-e teamă că e vorba de altceva și nu este umilință”, a comentat Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel