AeroShot, inhalatorul de cofeină sub formă de pudră fără calorii
V-aţi dorit vreodată să vă puteţi folosi cafeaua la fel ca un drog şi să v-o injectaţi în vene? Inhalatorul AeroShot este un produs nou care oferă cofeina inhalabilă sub formă de pudră. Sistemul folosit de dispozitiv este un inhalator din plastic subţire, care pulverizează o substanţă cu aroma de lămâie (bogată în cofeina) pe limbă, unde aceasta este instantaneu absorbită de organism.
Autor: Andreea Bădoiu
Un asemenea inhalator poate fi folosit pentru adminstrarea a maxim 3 doze care oferă un total de 100 de miligrame de cofeina – aproximativ la fel de mult cat o cană mare de cafea.
Un inhalator AeroShot conţine 100% din doza zilnică tolerată de niacină, vitamina B6 şi vitamina B12. Substanţa este îndulcită cu ajutorul unui îndulcitor natural, din plante, care este de până la 300 de ori mai dulce decât zahărul, însă nu conţine calorii.
Inhalatorul AeroShot a fost invetat de David Edwards, profesor de inginerie biomedicală la Universitatea din Harvard. Edwards a mai creat în trecut şi ciocolata inhalabilă numită „Le Whif”. „Am cunoştiinţe în domeniul drogurilor inhalabile şi vaccinurilor şi am fost fascinat de faptul că pot folosi ceea ce ştiu pentru a dezvolta o idee revoluţionară. Aşa a început totul.”, a spus David Edwards.
Cei care folosesc pentru prima dată dispozitivul s-ar putea să aibă nevoie de câteva încercări pentru a se obişnui. AeroShot nu se foloseşte la fel ca un inhalator pentru astm, nefiind nevoie să fie pozitionat invers atunci când este folosit. Efectele substanţei inhalate se simt foarte repede. Ritmul cardiac se modifică, iar organismul devine mai alert.
Cofeina este o substanţă folosită legal în alimentaţie, incluzând vitamine din grupa B. Inhalatorul AeroShot va fi vândut pe post de supliment alimentar, iar eticheta va preciza că produsul nu este recomandat persoanelor sub 12 ani, celor care au sensibilitate la cofeina, celor care iau medicamente, gravidelor sau celor care au o stare de sănătate precară. De asemenea, pe flacon va fi inscripţionată o atenţionare cu privire la faptul că nu trebuie să se depăşească 3 administrări pe zi.
Există de ani de zile dezbateri în ceea ce priveşte cofeina şi efectele ei pentru sănătate. Totuşi, cercetătorii par să găsească mai multe aspecte pozitive decât negative în cazul consumului de cafea, cum ar fi reducerea riscului de Alzheimer, diabet sau depresie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News