Data actualizării:
Data publicării:

"Aeroportul Otopeni vinde valize pierdute". Oamenii, păcăliți pe Facebook

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
O  nouă înșelătorie a apărut în mediul online. De această dată, în numele Aeroportului Otopeni.

Pe o pagină de Facebook, recent creată, care poartă numele Aeroportului Otopeni, oamenii sunt anunțați despre vânzarea valizelor pierdute de călători, la prețul de doar 9  lei și 93 de bani. Escrocii pretind că sunt chiar din partea instituției.

Reprezentanții aeroportului, însă, spun că este vorba despre o înșelătorie.

"Aeroportul nu scoate la vânzare bagaje, pentru că nu le deține și astfel de proceduri s-au înmulțit, mai ales că se apropie Black Friday și cu toții suntem în căutare de chilipiruri. Bagajele sunt procesate de compania aeriană, respectiv agentul de handling, nu de aeroport”, spune Valentin Iordache, manager comunicare al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, pentru Digi 24.

Cum să ne ferim de înșelătoriile online

Experții în securitate ne recomandă să verificăm când a fost creată pagina de Facebook, veridicitatea fotografiilor postate, numărul de aprecieri și autenticitatea celor care comentează că au cumpărat aceste valize.

"Să fim responsabili, să raportăm astfel de pagini către rețeaua de social media, ca să fie șterse imediat postările și să trimitem o notificare către DNSC.” Cei care văd astfel de incidente cibernetice pot suna și la numărul de urgență 1911 sau să trimită mail pe [email protected]. Dacă pică în capcană și sunt înșelați, pot sesiza Poliția", spune Mihai Rotariu, purtător de cuvânt Directoratul Național de Securitate Cibernetică, pentru Digi 24.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel