Aeroportul din Sibiu, evacuat de urgență
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
Aeroport Sibiu
Aeroport Sibiu
Aeroportul Internaţional Sibiu (AIS) a fost evacuat de urgenţă. 

UPDATE: Activitatea a revenit la normal.

"Specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au găsit în cutia pentru depozitarea obiectelor interzise zborului un spray de la care s-ar fi pulverizat o substanţă necunoscută în Aeroportul Internaţional Sibiu (AIS), unde cursele sunt întârziate şi peste 400 de pasageri au fost evacuaţi de urgenţă joi după-amiază, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU, Ramona Nistor. 

"ISU Sibiu a fost solicitat să intervină la aeroportul Sibiu pentru identificarea unei substanţe necunoscute, emanate în aeroport. Imediat, la locul evenimentului s-au deplasat echipaje de pompieri cu autospeciale de intervenţie şi ambulanţe SMURD. Echipa CBRN a ISU Sibiu a acţionat imediat pentru prelevarea probelor de aer, în vederea identificării substanţei. A fost găsit un spray cu substanţă care provoca iritaţii, presiune la nivelul cailor respiratorii şi ochilor. Împreună cu instituţiile cu rol în gestionarea unor astfel de situaţii, ISU Sibiu a luat măsura evacuării persoanelor din aeroport, în total aproximativ 400 persoane. Nicio persoană nu are nevoie de îngrijiri medicale. După identificarea substanţei, activitatea va fi reluata în aeroport", a anunţat Ramona Nistor. 

Cursele vor fi întârziate. Nu există nicio cursă anulată", a precizat reprezentanta AIS. 

Specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu au luat deja probe din aer, pentru a depista despre ce substanţă este vorba. 

Peste 400 de persoane evacuate

Aeroportul Internaţional Sibiu (AIS) a fost evacuat de urgenţă joi după-amiază, din cauza unei substanţe care s-ar afla în perimetrul aeroportuar şi care degajă un miros înţepător. Anunțul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al AIS, Alexandra Păcurar. 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că, potrivit primelor informaţii, se pare că este vorba de o "substanţă necunoscută emanată în aeroport". Nu există victime, anunță Agerpres.

Aeroportul Internaţional Sibiu este considerat o principală poartă de intrare nu doar în judeţ, ci şi în Transilvania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel