AEK Atena, campioană după 24 ani
Data publicării:
Autor: George Mihail Pârvan
WhatsApp
Echipa din capitala Greciei a cucerit al 12-lea titlu din istoria, după o pauză de aproape un sfert de secol.

AEK Atena a câştigat primul său titlu de campioană a Greciei la fotbal după o pauză de 24 de ani, în urma victoriei cu 2-0 cu Levadiakos, acasă, în etapa a 28-a, cu două runde înainte de final.
AEK nu mai poate fi ajunsă de PAOK Salonic, formaţie antrenată de Răzvan Lucescu, şi a pus capăt hegemoniei clubului Olympiakos Pireu, care obţinuse şapte titluri consecutive începând din 2011. AEK şi-a trecut în palmares al 12-lea său titlu de campioană. 
Echipa din capitală are 66 de puncte, cu opt mai mult decât rivala din Salonic, la capătul unui sezon tumultuos.

[citeste si]

Se așteaptă confirmaraa sancțiunilor


Fotbalul elen, campion european în 2004 la nivel de echipă naţională, a avut o stagiune internă plină de violenţe, punctul culminant fiind atins de intrarea pe teren a preşedintelui clubului PAOK, înarmat, greve pentru salarii neplătite, o suspendare de trei săptămâni a primei ligi, ameninţarea cu excluderea din FIFA. Ivan Savvidis, preşedintele clubului PAOK, a primit interdicţie pe stadioane timp de trei ani după isprava sa.
Olympiakos, care nu a pierdut decât două titluri începând din 1997, în 2004 şi 2010, ocupă doar locul al treilea în clasament. 
AEK mai are de trecut o formalitate, confirmarea definitivă a sancţiunii dictate de Comisia de Competiţii a campionatului împotriva clubului, după meciul direct. 
În etapa a 28-a, PAOK Salonic a trecut cu 2-1 de Xanthi, fosta echipă a lui Lucescu junior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel