Adună și usucă florile de tei doar în acest fel: ceaiul va fi parfumat și gustos
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Adună și usucă florile de tei doar în acest fel, ceaiul va fi parfumat și gustos. Sursa foto: freepik.com
Adună și usucă florile de tei doar în acest fel, ceaiul va fi parfumat și gustos. Sursa foto: freepik.com
Ceaiul de tei este o băutură sănătoasă. Poți pregăti singur materiile prime necesare preparării acestui ceai. 

Îți spunem în acest articol cum să aduni și cum să usuci corect florile de tei pentru a le păstra beneficiile și pentru a obține un ceai delicios.

Principala cerință este ca arborele de tei să fie departe de autostrăzi și alte surse de poluare.

Ar trebui să aduni florile de tei numai pe vreme uscată. Taie florile cu foarfecele. Verifică dacă pe flori există paraziți.

Poți spăla florile de tei cu apă curată. Întinde florile uniform pe prosoape de hârtie într-un strat subțire și lasă-le sub baldachin sau într-o cameră ventilată. Amestecă zilnic florile. După aproximativ 3 zile, florile de tei sunt gata pentru a prepara un ceai armat.

Varza va fi mare, suculentă, crocantă și gustoasă. Grădinarii au dezvăluit trei secrete

Florile de tei sunt foarte bogate în ulei esențial, care are efect aromoterapeutic de relaxare și calmare, în timp ce extractele din frunze și flori au compuși anti-inflamatori, dar și quercitina (un foarte puternic antioxidant), taninuri astringente și mucilagii cu efect calmant.

De asemenea, florile de tei sunt folosite în scop terapeutic, atât de către medicina științifică, cât și de cea tradiționala.

Florile de tei sunt folosite și în cosmetica. Majoritatea constituienților activi ai teiului sunt flavonidele și glicozidele. Flavonidele sunt antioxidanți puternici, iar glicozidele sunt monozaharide care au proprietatea de reținere a apei.

Poți folosi cu încredere tratamentele de îngrijire a pielii pe baza de tei, deoarece ajută la regenerarea pielii și sunt un remediu excelent pentru calmarea ochilor umflați.

Hrănește tufele de morcovi cu cel mai simplu îngrășământ și vei vedea cât de mari vor crește legumele

În compoziția unor creme sau loțiuni, florile de tei tratează cuperoza. De asemenea, florile de tei luptă împotriva ridurilor, datorită conținutului ridicat de antixodanți.

Teiul este un agent antiinflamator, care îmbunătățește aspectul pielii, calmând și relaxând tenul. Ajută la eliminarea tensiunii faciale, fiind un ingredient ideal pentru îngrijirea tenului.

Florile de tei sunt recomandate pentru tratamentele tenului uscat. De asemenea le poți folosi pentru a împrospăta un ten obosit, prin aplicarea produselor cosmetice care conțin tei. Dacă vrei să ai o piele tânără și frumoasă trebuie să folosești infuzie de ceai de flori de tei sau produse cosmetice pe baza de tei.

Crinii vor înflori luxuriant: 3 reguli pe care grădinarii amatori le uită


Produsele cosmetice bio care conțin flori de tei vor reîmprospăta și tonifia tenul. Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, teiul are o acțiune miraculoasă, antirid, asupra tenului îmbătrânit ți cu tendință pronunțată de ridare. Se recomanda să folosești produsele cosmetice pe bază de tei dimineața și seara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel