Data publicării:

Aduhelm, medicamentul pentru Alzheimer care a stârnit scepticismul medicilor americani

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Pexels
Pexels

Un nou medicament pentru Alzheimer a stârnit scepticism în lumea medicală, mai multe spitale refuzându-l.

Noul medicament pentru Alzheimer, produs de Biogen Inc. a fost întâmpinat cu scepticism de lumea medicală. Mai multe spitale mari, de renume, au refuzat să folosească Aduhelm în schemele de tratament și mai multe companii de asigurări de sănătate așteaptă ca produsul farmaceutic să primească mai multe aprobări, mai ales pentru pacienții de peste 65 de ani. 

Printre sistemele de asigurare din Statele Unite ale Americii care au refuzat medicamentul se numără Cleveland Clini, dar și Mount Sinai Health System.

„Totul a început vineri (n.r. - 9 iulie) când a fost anunțat inspectorul general al investigației pentru potențialele iregularități în relația dintre FDA și Biogen”, a declarat pentru Reuters Dr. Sam Gandy, director al secției de sănătate cognitivă de la Centrul Mount Sinai. 

FDA a cerut o anchetă federală independentă pentru reprezentanții instituției care au interacționat cu compania Biogen. 

Un nou medicament aprobat în SUA

Conform BBC, noul tratament a fost aprobat de organele de reglementare din Statele Unite ale Americii, deschizând astfel drumul către aprobarea în Uniunea Europeană sau chiar la scară mai largă. Aducanumab vizează cauza celei mai comune forme de demență, boala Alzheimer, nu doar simptomele.

Astfel, noul medicament vizează proteina amiloid care formează congestii anormale în creierele persoanelor care suferă de Alzheimer și care pot distruge celulele și pot provoca demența. Printre problemele comune generate sunt: probleme de memorie și de gândire, probleme de comunicare, confuzie.

În martie 2019, testările internaționale deja în stadiu foarte avansat s-au încheiat fiindcă analizele au arătat că persoanele care primeau infuzia lunară de Aducanumab, aproximativ 3.000 de participanți la studiu, nu arătau că suferă o deteriorare mai mică a memoriei față de medicamentul placebo. Totuși, după o analiză mai aprofundată care a avut loc la finalul aceluiași ani, s-a arătat că dozele mai mari de Aducanumab au încetinit semnificativ declinul cognitiv.                 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel