România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 09 oct, 06:42
Adrian Zuckerman: Investiție de  opt miliarde de dolari în reactoarele 3 și 4 la Cernavodă
Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a anunțat că ministrul Economiei, Virgil Popescu, se va întâlni, vineri, la Washington, cu secretarul Departamentului de Energie, pentru un acord de cooperare interguvernamentală care prevede recondiționarea unui reactor de la Cernavodă.

„Mâine (vineri-n.r.), Ministrul Popescu se va întâlni cu Secretarul Departamentului de Energie Brouillette, pentru a demara un Acord de cooperare interguvernamentală pentru recondiționarea unuia dintre cele două reactoare nucleare și renovarea clădirii în care se află cele două reactoare noi de la centrala nucleară de la Cernavodă, din România.

Acest proiect în valoare de 8 miliarde de dolari va reprezenta o paradigmă a viitoarelor proiecte româno-americane de dezvoltare economică și energetică”, a anunțat ambasadorul SUA, care se află la Washington împreună cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, în vederea consolidării relaţiilor bilaterale.

În partea a doua a zilei, Virgil Popescu se va întâlni cu președinta EXIM (Banca de Export-Import a SUA), Kimberley Reed, pentru semnarea unui memorandum de înțelegere care vizează finanțarea proiectului nuclear de la Cernavodă și a altor proiecte din România. „Este cel mai mare pachet de finanțare primit până acum de România, fapt care indică încrederea pe care o au Statele Unite în vechiul lor partener și aliat”, a spus ambasadorul.

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro