Adrian Zuckerman, despre Vladimir Putin: E un CRIMINAL! Ăsta trebuie să fie adus la Haga! Ungaria face o GREȘEALĂ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Adrian Zuckerman: Putin un CRIMINAL! Ungaria face o GREȘEALĂ / Foto: Captură video Realitatea Plus
Adrian Zuckerman: Putin un CRIMINAL! Ungaria face o GREȘEALĂ / Foto: Captură video Realitatea Plus
Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA la București, a vorbit despre războiul din Ucraina.

Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA la București, a vorbit la Realitatea Plus despre războiul din Ucraina și despre faptul că Turcia se opune aderării la NATO a Suediei și Finlandei.

"Din ce am înțeles, în puținele ore și zile, cred o să se schimbe poziția Turciei în privința blocării și cred că se va rezolva problema. Asta este o problemă de la NATO pentru că trebuie un vot unanim acum și sunt discuții să schimbe asta în viitor. Cred că lumea înțelege problemele care au fost ridicate de domnul președinte Erdogan și cred că se rezolvă acum și o să intre foarte repede în NATO. 

Cred că NATO s-a întărit în multe feluri sau poate nu cu toate țările. E mare unitate în ce spune NATO, multe țări de la NATO ajută Ucraina în multe feluri. Unele țări mai mult ca altele. Trebuie să remarc că Germania a făcut un schimb dramatic, că nu mai cumpără petrol și gaz de la ruși până la sfârșitul anului, ceea ce este o schimbare enormă. Au început să ajute și ei Ucraina cu ajutor militar. România, Polonia, statele baltice, ajută Ucraina foarte mult și alte țări ar putea să ajute mai mult, dar în teorie suportă ce se întâmplă cu NATO împotriva rușilor în Ucraina." a spus Adrian Zuckerman.

Adrian Zuckerman: Domnul Putin e un criminal

Adrian Zuckerman a vorbit și despre poziția Ungariei, spunând că nicio țară nu ar trebui să susțină un criminal:

"Ar fi mai bine dacă Ungaria ar fi mai mult în linie cu restul Europei, să condamne ce face domnul Putin în Ucraina. Domnul Putin e un criminal. Președintele Biden a spus foarte bine acum o lună jumătate, că Putin e un criminal. Chiar este, a distrus orașe complet, ceea ce nu s-a mai văzut în Al Doilea Război Mondial. Că o țară din Europa poate să îl suporte pe domnul Putin pentru mine este incredibil. Eu aș sugera că Ungaria face o greșeală când suportă orice ar face domnul Putin, care e un criminal și trebuie să își scoată forțele ruse din Ucraina, inclusiv din Crimeea.

Este singurul fel cum poate să se rezolve acest lucru. (....) Domnul Putin e un criminal. A ucide oameni inocenți, femei, bărbați, copii inocenți, lumea liberă nu trebuie să aibă niciun fel de simpatie pentru așa un criminal. Ăsta trebuie să fie adus la Haga, el și echipa lui să fie judecați pentru crime de război."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel