Adrian Voican (ANAT): 2017, mai dificil decât ne-am aşteptat
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Prim-vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Adrian Voican, a spus că anul 2017 a fost unul mai dificil decât s-au aşteptat operatorii din turism, în comparaţie cu anul trecut.

"În aceste zile ne pregătim să centralizăm datele despre sezonul estival 2017. (...) O primă imagine... cred că anul 2017 a fost mai dificil decât ne-am aşteptat, cred că am căzut cumva în capcana de a ne supraestima forţele după un an excepţional în 2016, am crezut poate că este meritul nostru şi că ţara se dezvoltă foarte repede. Este adevărat, dar o bună parte din succesul anului 2016 s-a datorat şi destinaţiilor apropiate României care au trecut prin turbulenţe, cum a fost piaţa turcească, şi atunci foarte mulţi dintre români şi-au rerutat vacanţele către România.

Şi de fapt nu anul acesta am avut neapărat scăderi în iulie, deşi au fost momente când nu au fost hotelurile pline nici pe litoral, ci mai degrabă anul trecut a fost excepţional", a declarat Voican după dezbaterea publică asupra proiectului Legii Turismului.

"Cred că a fost dificil şi pentru că au existat promisiuni guvernamentale ferme că în luna iulie vor fi date vouchere de vacanţă, iar acolo lucrurile s-au nuanţat şi au spus că, de fapt, din iulie până în noiembrie viitor se vor da vouchere de vacanţă celor care au un buget, care au banii şi aşa mai departe şi atunci noi am simţit în agenţiile de turism că oamenii efectiv şi-au retras în cursul lunii iulie avansurile pe care le dăduseră. Poate a contat şi vremea, a fost schimbătoare, a fost dificilă (...), dar toate aceste efecte adunate au făcut ca anul să fie dificil. (...) Pe total, dacă ne uităm pe mai mulţi ani, eu cred că trendul este pozitiv, au fost şi mai mulţi turişti străini şi există această tendinţă de a veni tot mai mulţi turişti străini", a mai afirmat Voican, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel