Data publicării:

Adrian Vasilescu, replică lui Ion Ţiriac

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Arhiva
WhatsApp
vasilescu
vasilescu

Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului BNR, a declarat, marți, în cadrul conferinței “Anul Financiar Bancar 2013” că dacă investitorii străini au venit în ţară, la începutul acestui an, şi au cumpărat titluri de stat pe termen mediu, ceea ce arată că vor o relaţie de mai lungă durată cu România.

“Vine domnul Ţiriac şi spune că leul este supraevaluat, nevoie mare, şi când o să se dezumfle o să vedem ce inflaţie teribilă o să avem pe piaţă şi ce suferinţe vor fi. În primul rând, este foarte greu de spus, într-o economie de piaţă în care circulaţia este liberă şi intensă, că putem să vorbim despre o monedă artificial conturată şi că este supraevaluată. La urma urmei ce s-a întâmplat? Am văzut în acest început de an ceea ce n-am văzut de multă vreme. În primul rând investitorii străini au venit în ţară şi au cumpărat titluri de stat pe termen mediu.

Cumpărând titluri de stat pe termen mediu, dintr-odată şi-au exprimat o intenţie clară de a avea un raport pe mai lungă durată cu România, nu aşa de la o zi la alta, sau de la o săptămână la alta, să vină cu valută, să schimbe, să cumpere titluri, pe urmă să le vândă şi să facă o speculaţie să-şi marcheze profitul şi să plece”, a spus Vasilescu.

 Omul de afaceri Ion Ţiriac a declarat, recent, în emisiunea "După 20 de ani", că moneda naţională este supraevaluată în momentul de faţă, iar o depreciere semnificativă a leului este posibilă a avea loc chiar în acest an.

 Potrivit acestuia, investitorii, cumpărând titluri de stat pe termen mediu, arată că ceva s-a schimbat în judecata lor şi, pe de altă parte, că vor o relaţie de mai lungă durată cu România, fapt ce s-a văzut în evoluţia cursului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel