Adrian Vasilescu: Criza ar putea să ne aducă mai repede moneda euro
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
adrian vasilescu
adrian vasilescu

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, spune că noua criză prin care trece Europa ar putea desfiinţa leul mai devreme decât ne aşteptăm. Românii ar putea să înceapă să plătească în euro mai devreme de 2015, când anticipează autorităţile că vom adopta moneda europeană.

"S-ar putea schimba ceva în România din cauza problemelor din Grecia. S-ar putea să vedem tendinţe de grăbire a creşterii zonei euro. Să ne trezim mai repede în euro decât ne-am aştepta", a spus Adrian Vasilescu, citat de Realitatea.

Consilierul lui Mugur Isărescu a precizat şi când am putea trece la euro, însă este cert că înainte de 2015. Adran Vasilescu a explicat însă graba cu care România ar renunţa la leu pentru euro. "Aşa cum s-a simţit nevoia la un moment dat să fie întărită prin extindere Uniunea Europeană, s-ar putea ca foarte repede să se simtă nevoia să se întărească prin extindere zona euro", a mai spus Adrian Vasilescu.

"Trecerea mai rapidă a României la euro este doar un pas intermediar până la formarea Statelor Unite ale Europei", mai spune Adrian Vasilescu. "Dacă Uniunea Statelor Europene nu va fi înfăptuită, înseamnă că Europa nu va avea un viitor", a completat acesta. Proiectul Statelor Unite ale Europei prevede o cedare enormă de suveranite către Bruxelles, care ar controla cât cheltuie şi pentru ce cheltuie fiecare stat, inclusiv România. Pe de altă parte, Europa ar deveni o superputere economică şi militară cu o populaţie de o jumătate de miliard de oameni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel