Adrian Vasilescu (BNR): ROBOR-ul a devenit inamicul public NR.1
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Adrian Vasilescu (BNR): ROBOR-ul a devenit inamicul public NR.1 / Foto: Captură video Realitatea Plus
Adrian Vasilescu (BNR): ROBOR-ul a devenit inamicul public NR.1 / Foto: Captură video Realitatea Plus
Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a vorbit despre creșterea ROBOR.

Urmează o săptămână crucială pentru economia României, pentru ratele și veniturile noastre. În mai puțin de două zile, Banca Națională va decide din nou majorarea dobânzii-cheie pentru a lupta împotriva inflației, cea mai mare din ultimii 18 ani, transmite Realitatea Plus. Pentru că ratele vor exploda, toți cei care au credite trebuie să-și facă economii pentru a putea face față plăților.

Adrian Vasilescu: ROBOR-ul a devenit inamicul public numărul 1

ROBOR la 3 luni a ajuns la 5,20 %, iar ROBOR la 6 luni a ajuns să depășească 5,30%. Economiștii se așteaptă ca acesta să crească în continuare. Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a vorbit despre acest subiect la Realitatea Plus.

"ROBOR-ul a devenit, începând din primăvara anului trecut, a devenit inamicul public numărul 1, deși ROBOR-ul este un instrument. Un instrument de tipul termometrului care ia temperatura și spune cum să reacționăm împotriva pieței, atât este ROBOR-ul. ROBOR-ul și inflația sunt interdependente. Sunt trei categorii de credite care sunt influențate de inflație. Plățile cu dobândă fixă nu au nicio legătură cu ROBOR-ul, pe urmă sunt creditele cu rata calculată pe baza RCS-ului, și aici rata este de 1,68, este rată fixă, sunt foarte multe dobânzi fixe asupra cărora ROBOR-ul nu are nicio influență pentru că ROBOR-ul este stabilit de piața bancară. A fost posibil ca inflația să nu reflecte întru totul, să nu vină să scumpească creditele ROBOR. Dobânda= ROBOR+ marja curentă.", a declarat Adrian Vasilescu.

Adrian Vasilescu, BNR: Vine o vreme cu dobânzi mai scumpe, cu bani mai puțini și mai scumpi

Recent, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a vorbit și despre evoluția dolarului. Acesta a spus că astăzi dolarul american pare cea mai puternică monedă. ”Dolarul se întărește față de euro și față de alte valute. Acest război a dat câștig de cauză dolarului, care pare acum a fi cea mai puternică monedă. Fluctuațiile sunt, însă, inevitabile.” a afirmat Adrian Vasilescu. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel