Adrian Vasilescu, ANUNȚ de ziua sa. Ce pregătește. ”E un subiect grav, din păcate”
Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, împlinește astăzi 86 de ani.
Adrian Vasilescu transmite generațiilor următoare tot ce știe despre educația financiară
”Pregătesc un curs care nu va fi amplu, dar va fi esențial.” a anunțat Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, de ziua sa. Cursul va fi și unul scris și vine într-un moment de actualitate. ”E un subiect grav, din păcate” a afirmat Adrian Vasilescu, adăugând: ”Inițiativa este a ARB-ului, suportul îl asigură Institutul Bancar Român și BNR-ul îl susține logistic. Eu, din partea BNR, predau acest curs.” Consilierul guvernatorului BNR a mai afirmat că educația financiară este o preocupare chiar și-n școli și licee, fiind cursuri obligatorii: ”Acum sunt trei cursuri: unul la clasa a VIII-a de educație financiară, unul la liceu, la clasa a X-a sau a XI-a, de economie generală, și unul de antreprenoriat.” a spus Adrian Vasilescu.
Indicatori identici: Pe ultimul loc la educație financiară
Totuși, el subliniază că, în ciuda interesului din acest moment pentru educație financiară, toate analizele făcute arată, ca trase la indigo, preocuparea pentru educația financiară și preocuparea pentru bunăstare. ”Noi suntem pe penultimul loc la bunăstare” a completat consilierul guvernatorului BNR, ”și pe ultimul loc la educație financiară”, a continuat el. Indicatorii sunt ”absolut identici”.
De ziua sa, își dorește... ce o vrea Dumnezeu
Afirmațiile vin în ziua în care consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, împlinește 86 de ani, fiind născut în 23 martie 1936. Întrebat ce-și dorește în această zi, Adrian Vasilescu ne-a spus: ”E complicat, pot să spun... ce o vrea Dumnezeu. Vremurile sunt de așa natură încât nu ne mai punem dorințe. E o întrebare la care nu vreau să fac demagogie. Ce-mi doresc... ce o să vrea Dumnezeu. Trăim vremuri grele și, desigur, cu toții ne dorim să se risipească această ceață”.
Recent, pentru DCBusiness, Adrian Vasilescu spunea despre criptomonede că sunt o ”monstruozitate”: ”Cuvântul monede nu are ce căuta în această combinație. Ele pot fi criptoactive. De fapt, acum circulă ambele variante. Unii spun criptomonede, alții spun criptoactive. Criptoactive este ceva corect din toate punctele de vedere și prin toate legile pieței. Criptomoneda este o monstruozitate, pentru că nu există așa ceva, mai ales că acum sunt foarte multe bănci centrale care își construiesc monede digitale.” Citește mai mult aici
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News