Adrian Ursu: Am vrut să-mi dau DEMISIA. Momentul pe care jurnalistul îl regretă
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Adrian Ursu a povestit la interviurile DCNews un moment pe care îl regretă foarte mult și care l-a adus în pragul demisiei. Jurnalistul spune că în urma unei greșeli pe care a făcut-o îi era pur și simplu rușine să mai intre în redacție.

Episodul care l-a adus în pragul demisiei pe Adrian Ursu s-a petrecut în momentul în care jurnalistul lucra la publicația Adevărul și a 'încurcat' numele a doi miniștri. 

"Atunci am vrut să-mi dau demisia, clar. Sergiu Andon era șeful meu de secție la politic. Mi s-a părut o greșeală impardonabilă, cum să mai apar eu acolo? Îmi era pur și simplu rușine să mai intru în biroul secției politic. Tocmai fusese o remaniere și eu eram responsabil să fac un tablou pe pagina întâi cu pozele miniștrilor, fiecare la ce minister este. Mi s-a părut o greșeală gravă, dar astăzi probabil ți s-ar răspunde "hai măi, mă lași?" a povestit Adrian Ursu la interviurile DCNews. 

În acest sens, al asumării responsabilității în presa zilelor noastre pentru greșelile mari, Adrian Ursu a povestit și un alt episod, unul de dată recentă. 

"Un operator de la un post de televiziune a plecat pe teren și i s-a spus să filmeze HD. I s-a spus în mod repetat acest lucru. Era o filmare foarte importantă. Când au ajuns înapoi în redacție, filmarea nu era așa cum i s-a spus și nu putea fi dată pe post. Operatorul i-a trimis un mesaj reporterului în care spunea că îi pare rău", a povestit Adrian Ursu. 

Jurnalistul se întreabă dacă asumarea culpei este suficientă, constatând că în momentul actual s-a ajuns la o limită a responsabilității care este situată foarte jos. Adrian Ursu este de părere că în presă nu ar mai exista "acea ardere internă" a responsabilității care poate duce la situații grave. 

Vezi răspunsul complet al lui Adrian Ursu de la minutul 35:40:

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel