Adrian Papahagi: "Vreau să povestesc un episod cu Traian Băsescu. Sever Voinescu și Toader Paleologu râdeau de mine"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Adrian Papahagi scrie, pe pagina sa de Facebook, că l-a apucat nostalgia, fiind "un semn de slăbiciune".

"Vreau să povestesc un episod cu Traian Băsescu. Vorbisem pe scenă la Cluj, în iulie 2012, la mitingul împotriva loviturii de stat. M-a felicitat, îi plăcuse ce zisesem. Eu nu eram prea mulțumit, iar Sever Voinescu și Toader Paleologu râdeau de mine. Cred că aveau dreptate, fusesem cam retorico-inflamat. Dar asta prinde la mulțimi: până la urmă, piața rezonase", scrie Adrian Papahagi, pe pagina sa de Facebook. 

"Ne-am privit fix, în ochi, preț de un minut sau două"

Politicianul a adăugat că "La întoarcere, președintele stătea pe unul din locurile orientate spre spatele avionului. În fața lui stătea Sebastian Lăzăroiu. Eu eram la vreo 3-4 scaune distanță, în diagonală față de Băsescu. Și, la un moment dat, în timpul zborului, privirile ni s-au încrucișat. Era obosit, trist, afectat de toată porcăria suspendării. Ne-am privit fix, în ochi, preț de un minut sau două, ceea ce e destul de neobișnuit. Privirea aceea intensă, de om care nu se dă bătut, m-a impresionat și îmi revine adesea. Ne-am mai întâlnit de vreo șase-șapte ori după acel moment (nu am fost niciodată un apropiat al său). L-am apreciat, până când opțiunea dezastruoasă pentru Udrea ne-a despărțit".

"N-a fost să fie, totul a fost ruinat"

"Regret că nu am putut construi împreună o mișcare curată și nouă de dreapta. Credeam că dreapta românească se va reseta și se va reconstrui pornind de oamenii care au fost în prima linie în vara lui 2012. N-a fost să fie, totul a fost ruinat de cei care în acea vară se ascundeau. Cu acordul lui. Sper să putem construi ceva viabil în nou-născutul M10. Idealul meu rămâne același: o clasă politică educată, onestă, decentă, patriotică", a conchis Adrian Papahagi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel