Adrian Năstase: Traian Băsescu aduce tot mai mult cu un strigoi
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Fostul premier Adrian Năstase a lansat, joi, la Târgoviște, critici dure la adresa fostului președinte Traian Băsescu, apreciind că "aduce tot mai mult cu un strigoi", iar ceea ce a spus despre ultimele consultări ale președintelui Klaus Iohannis cu partidele politice este ridicol. 

În cea mai recentă postare pe blogul personal, Adrian Năstase, mărturisește fanilor nu doar că a fost încântat de faptul că ziua în care și-a lansat la Târgoviște volumul "Cele două Românii" a coincis cu Ziua Internațională a Cărții și Ziua bibliotecarului, ci și câteva "gânduri" ale sale despre care le-a vorbit celor prezenți. 

Pe lângă dezbaterea unor teme privind procesul de renaționalizare a politicii în UE, sau reunificarea politică a societăţii româneşti, prin patriotism, Adrian Năstase a vorbit la Târgoviște și despre cât de greu se uită "obiceiurile proaste", aluzie la moștenirea politică a "regimului Băsescu".

Potrivit fostului premier, Traian Băsescu refuză să înțeleagă că nu mai este șeful statului, în timp ce președintele Klaus Iohannis se află sub presiunea publică de a continua modelul predeceseorului său de la Palatul Cotroceni. 

Obiceiurile proaste se uită greu! 

"Obiceiurile proaste se uită greu! Din păcate, moştenirea politică a regimului Traian Băsescu nu va putea fi uşor dată uitării. Deceniul pierdut al României se prelungeşte insidios în prezent şi viitor, iar fostul preşedinte aduce tot mai mult cu un strigoi care se plimbă pe la televiziuni si care nu vrea să înţeleagă faptul că timpul său a trecut. Din păcate, Traian Băsescu a reuşit să-i convigă pe unii dintre formatorii de opinie că anormalul este normal şi nefirescul este firesc. Actualul preşedinte, Klaus Iohannis, se află sub presiunea publică de a continua modelul lui Traian Băsescu, iar faptul că se păstrează, până acum, în spiritul Constituţiei, de „preşedinte-arbitru" este considerat, de unii, a fi o dovadă de slăbiciune şi ineficienţă. Promovarea de către Klaus Iohannis a ideii de „revenire la normalitate" trebuie susţinută, în pofida tuturor celor care doresc revenirea la conflict politic. Nimic nu este mai ridicol să spui că nu există bază constituţională pentru consultările cu partidele politice, deşi chiar Traian Băsescu a organizat câteva astfel de consultări!", relatează pe blog Adrian Năstase. 

Traian Băsescu: Între Klaus Iohannis și Victor Ponta e o coabitare nedeclarată. E necinstit

În plus, fostul premier a lansat și o întrebare cheie pentru români în contextul în care Traian Băsescu consideră că președintele Klaus Iohannis a încălcat Constituția întrucât organizarea consultărilor cu partidele politice nu sunt prevăzute decât înainte de desemnarea premierului. 

"Cu toţii ne putem întreba, mai curând, care a fost baza constituţională pentru conceptul de „preşedinte-jucător"? Sau pentru introducerea presedintei ICCJ in „echipa" sa?", a mai spus Adrian Năstase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel