Adrian Năstase: În august 2004 m-am văzut cu Putin. Această îngrijorare permanentă pentru starea lui de sănătate pe mine mă emoționează
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Adrian Năstase - Timp de zece ani, România nu a avut un dialog cu Rusia
Adrian Năstase - Timp de zece ani, România nu a avut un dialog cu Rusia
Invitat la emisiunea Raport la zi, de la Realitatea Plus, Adrian Năstase, fostul premier al României, a rememorat întâlnirea sa cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, în 2004.

"După relatările din ultima vreme, se pare cumva că Putin a murit deja. Eu cred ca războiul psihologic și de dezinformare include astfel de informații aruncate. Eu cred că Putin nu se simte așa bine și nu este într-o stare fizica extraordinară. Această îngrijorare permanentă pentru starea lui de sănătate pe mine mă emoționează", spune Adrian Năstase. 

"În august 2004 m-am văzut cu Putin, după vizita mea în SUA, unde m-am văzut cu președintele Bush. După intrarea in NATO, era important să stabilim o atmosferă neutră cu vecinii: Ungaria, Bulgaria și Rusia.

În momentul de față, cred ca trebuie sa fim îngrijorați de politicile pe care le duc Rusia și Ungaria. România este prinsă în menghina a două filosofii revizioniste: a Rusiei și a Ungariei", a adăugat fostul primul ministrul al României.

"Lipsa de dialog și atitudine mai fermă, în 2014, când s-a întâmplat cu Crimeea, a permis ca lucrurile să se inflameze și lipsa de atitudine a președintelui Ucrainei au generat reacția pe care o vedem acum: o acțiune agresivă și război de agresiune. Timp de zece ani, România nu a avut un dialog cu Rusia", a subliniat Adrian Năstase. 

"Poziția noastră fermă - acel status quo de după al Doilea Război Mondial, confirmat prin acordurile de la Paris, a fost încălcat. Avem un război de agresiune bazat pe o filosofie revizionistă.  Trebuie să fim îngrijorați de politicile care le duce Rusia, dar și Ungaria, în cealaltă parte. România, pe fundamentul unei crize interne despre care poate vom vorbi cu altă ocazie, este prinsă între două menghine: poziția Rusiei bazată pe o filosofie revizionistă și cea a Ungariei. Suntem prinși în acest tăvălug și nu cred că putem să avem o altă atitudine decât cea formulată în cadrul NATO", a mai afirmat Năstase. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel