Adrian Năstase este așteptat în PSD de foștii colegi
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
adrian-nastase dece
adrian-nastase dece

După eliberarea lui Adrian Năstase din închisoare, fostul premier poate reveni pe scena politică. Foștii săi colegi sunt gata să-l reprimească în Partidul Social Democrat.

Mai mult, funcția de președinte al Consiliului Național Executiv al PSD, pe care Adrian Năstase a deținut-o înainte de a fi încarcerat, este și acum vacantă, scrie digi24.ro.

”Doresc foarte mult să fie liber şi să revină la o viaţă normală şi, după ce se întâmplă lucrul ăsta, atunci va fi timp suficient ca dumnealui să îşi facă o analiză proprie să hotărască ce doreşte să facă în continuare şi, sigur, va avea o discuţie şi cu preşedintele Victor Ponta”, spune Liviu Dragnea, secretarul general al PSD.

Până în 2016, fostul premier nu poate deține nicio funcție publică. „Din punctul meu de vedere, n-ar trebui să afecteze calitatea de membru de partid. Nu cred că se poate pune o astfel de hotărâre judecătorească decât dacă are legătură cu o activitate specifică”, consideră senatorul PSD Șerban Nicolae.

Adrian Năstase a deținut funcția de ministru de Externe dar și pe cea de prim-ministru, în perioada 2000-2004. La finalul mandatului de premier el a candidat la președinția României, din partea PSD, dar a fost învins în turul doi de Traian Băsescu. Totodată, el a fost președinte executiv al Partidului Social Democrat timp de șase ani. Din pricina scandalului ”Mătușa  Tamara”, Adrian Năstase a pierdut sprijinul politic al partidului său și a fost nevoit să renunțe la șefia partidului, dar și la funcția de președinte al Camerei Deputaților.

În 2008 fostul premier a câștigat din nou un mandat de deputat și a fost ales președinte al Consiliului Național al PSD. Potrivit statutului Partidului Social Democrat, Adrian Năstase și-a pierdut calitatea de membru o dată cu sentința definitivă de condamnare dată de Înalta Curte de Casație și Justiție. Funcția aceasta a rămas vacantă după decizia instanței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel