Adrian Mutu, fericit că Rapid nu a câştigat şi ultimul amical din Antalya: Aş fi fost îngrijorat
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Adrian Mutu
Facebook Adrian Mutu
Adrian Mutu, antrenorul celor de la Rapid Bucureşti, spune că este fericit că echipa sa nu a câştigat şi ultimul meci amical, cu Sigma Olomouc. 

Antrenorul echipei de fotbal Rapid Bucureşti, Adrian Mutu, a declarat, vineri, după meciul amical cu Sigma Olomouc, pierdut cu scorul de 0-2, că ar fi fost îngrijorat dacă ar fi câştigat şi acest ultim meci din turneul de pregătire din Antalya, pentru că asta ar fi însemnat că jucătorii au dat totul în partidele de verificare.

"A fost un cantonament reuşit, în afară de această zi, dacă ar fi să o luăm după obiectivele pe care le-am avut în acest ultim meci amical. În rest, a fost bine, băieţii au muncit bine, au avut şi meciuri reuşite. Au jucat în trei meciuri, trei sisteme, ceea ce important pentru noi, pentru echipă, pentru a dezvolta o mobilitate tactică importantă, pentru a putea să îmi forţez jucătorii să joace în diferite poziţii pentru a învăţa şi, în caz de nevoie, pentru a putea efectua aceste schimbări în timp sau de la meci la meci. Dacă am fi câştigat şi azi, probabil eram mai mult îngrijorat, pentru că însemna că au dat totul în amicale. Câte un duş rece e binevenit. Când pierdem, ies în evidenţă anumite greşeli pe care le facem şi pe care trebuie să le eliminăm pentru a ne îmbunătăţi jocul", a declarat Mutu, conform paginii de Facebook a clubului Rapid.

Tehnicianul a afirmat rezultatele înregistrate în partidele amicale nu sunt deloc importante pentru el, fiind preocupat de sistemele de joc folosite şi de randamentul jucătorilor.

"Ideea mea este de a îmbunătăţi jucătorul, ceea ce înseamnă calităţile tactice şi cele fizice. A pune în aplicare mai multe sisteme dezvoltă o mobilitate tactică importantă, iar noi, aşa cum am făcut în multe meciuri, am schimbat sisteme, chiar şi în timpul meciului, şi, de multe ori, am ieşit învingători datorită acestui fapt. Cred că sunt mai puţin importante rezultatele din meciurile amicale. Chiar nu contează pentru mine, am făcut antrenamente grele. Înaintea fiecărui meci am avut câte două antrenamente fizice. Cred că pentru a putea îmbunătăţi calităţile fizice, trebuie ca jucătorul să simtă şi o stare de oboseală atunci când joacă, tocmai pentru a putea trece peste acea barieră pe care o are", a mai spus Mutu.

Rapid începe campionatul pe 20 ianuarie

Echipa de fotbal FC Rapid a fost învinsă, vineri, cu scorul de 2-0 (1-0), de formaţia cehă Sigma Olomouc, în cea de-a treia sa partidă şi ultima din cadrul stagiului de pregătire din Antalya.

Rapid încheie astfel stagiul de pregătire din Antalya cu două victorii şi o înfrângere. În primele două meciuri, formaţia alb-vişinie a învins cu 3-2 pe Sariyer SK, formaţie din liga a treia turcă, şi s-a impus cu 3-1 în faţa formaţiei Kecskemeti TE, a doua clasată din prima ligă a Ungariei.

Lotul echipei bucureştene revine la Bucureşti în cursul zilei de sâmbătă.

FC Rapid va disputa primul meci oficial din 2023, vineri, 20 ianuarie, cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, de la ora 20:00, pe teren propriu, în cadrul etapei a 22-a a Superligii, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel