Adrian Câciu aruncă BOMBA. De ce se amână prezentarea bugetului
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Economistul Adrian Câciu face o dezvăluire bombă şi spune de ce s-a amânat prezentarea legii bugetului în Parlament. 

"Ieri a fost prezentat motivul real al neprezentării legii bugetului în Parlament. Motivul real al neprezentării bugetului în Parlament îl reprezintă amputarea legii pensiilor, renunțarea la creșterea punctului de pensie și a recalculării potrivit legii 127/2019 și revenirea la un principiu abrogat încă din anul 2019, și anume principiul indexării pensiilor cu rata inflației și cu 50% din creșterea reală a salariului mediu.

Bugetul nu se poate prezența dacă nu modifici înainte legea 127. Dacă ar fi modificat legea 127 acum, ar fi pierdut alegerile. Și așa, ei doar au prezentat cifrele în program fără să spună cum se construiesc (ca să va înșele). După alegeri, vor invocă faptul că ați votat Programul de Guvernare, vor da OUG de modificare a legii 127, vor modifica articolele referitoare la creșterea punctului de pensie (care trebuie să ajungă la 1875 lei în anul 2021). În baza acestui OUG, vor prezența bugetul.

Pentru cei care nu știu, bugetul trebuie să conțină doar actele normative în vigoare. Aveți în poză cum evoluează punctul de pensie în anii 2021 -2024 în varianta PNL și, dacă faceți calculul, veți vedea că este bazat pe acea indexare cu inflația și 50% din creșterea reală a salariului mediu.

Ca să știți ce vi se pregătește! Mulțumesc!

Eu întreb: de ce nu aveți curajul să spuneți că renunțați la modul de creștere a pensiilor prevăzut de Legea 127/2019? Sunteți oameni de stat sau pafariști?", a scris Adrian Câciu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel