Adrian Câciu, ACID la adresa Guvernului. "V-am învăţat meserie pe banii mei". Violeta Alexandru, acuzată de şantaj
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Economistul Adrian Câciu a transmis un mesaj acid Guvernului Orban, după decizia privind dublarea etapizată a alocaţiilor. 

"#Amavutdreptate. Demonstrația ipocriziei şi minciunii referitoare la alocaţii este demonstrată, în toată splendoarea ei, de decizia luată ieri de către Guvern. Știți că au spus că nu au bani în buget, pentru că legea cu dublarea alocațiilor a fost adoptată după adoptarea legii bugetului. Vă aduceţi aminte că am spus atunci că se pot plăti alocaţii majorate din ceea ce este prevăzut pe 12 luni în primele şase luni urmând să fie adăugaţi bani la rectificarea de la jumătate de an. Au negat. Au spus că e o prostie.

Ieri au decis să dea alocații majorate cu 20% de la 1 august. Majorate faţă de nivelul aflat în plată în iulie, dar tăiate faţă de nivelul legii 14. Dar nu au făcut rectificare. Deci dau din banii care sunt deja în buget la capitolul Asistență socială - alocatia de stat pentru copii pentru 12 luni. Deci ziceţi mersi că v-am învăţat meserie şi să vă dea Dumnezeu după sufletul mic de ăia 20% pe care îi daţi ca Ceaușescu în '89.", a scris Adrian Câciu pe Facebook. 

Dublarea alocaţiilor în 2022, "o prostie"

"O altă minciună era că nu există sursă de finanţare şi că nu se pot majora alocaţiile. Le-am spus şi eu, le-a spus şi CCR care este sursa de finanțare si de unde să ia bani. Prin decizia de ieri, Guvernul a găsit şi sursa de finanțare şi a dat un 20% faţă de ce era deja în plată.

Ziceţi mersi că aţi învăţat meserie la locul de muncă şi să vă dea Dumnezeu numai tăieri de aici încolo şi să trăiţi din 180 lei pe lună. Cum e însă prostia aia cu "dublăm alocaţiile până în 2022"? Pai de ce ar conta asta pentru un copil de 17 ani? Sau pentru toţi copiii? Or sta toţi pe "pause" doi ani fără să mănânce, să se îmbrace şi să trăiască.", a mai scris economistul. 

Mesaj dur pentru Violeta Alexandru: "Şantajul e infracţiune"

"Știți cât este PIB /capita de copil? 4154 lei. Voi daţi fix 4,3% din atât. Halal! Nu in ultimul rând, îi recomand doamnei Alexandru care a învăţat meserie de la noi să nu mai şantajeze că nu ține. Şantajul este o infracţiune, iar tentativa se pedepsește şi ea.

Legea de aprobare a oug dat de dumneata poate conţine amendamentul care obligă să dai alocaţii dublate de la 1 septembrie 2020 sau poate respinge această ordonanţă. Asta înseamnă că eşti obligată să le dai dublate direct. Nu democraţia blochează plata alocaţiilor, ci dumneata dacă ameninţi cu aşa ceva.

Asta vrei să faci? Să blochezi plata banilor pentru copii din orgoliu politic? Garantez o cădere dură cu fundul de asfalt. Cu factura socială nimeni nu se joacă, asta nu e ong, soarta copiilor nu e joc de copii.

Dragi copii, cine v-a luat banii (rezistenţii ar fi spus cuvântul "furat")?

Concluzie : V-am învățat meserie pe banii mei daţi în salariile voastre." a conchis Adrian Câciu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel