ADOPȚIE. Poveste cutremurătoare la Realitatea TV: Am fost jignită. Copilul țipa, lumea comenta
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
O mamă a unui copil diagnosticat cu autism, prezentă joi seară în platoul Realitatea TV, și-a spus povestea cu ochii în lacrimi.

„Sunt mama unui copilaș de patru ani și jumătate. L-am adoptat. Are autism. De la trei ani, l-am luat. A început să vorbească, numai că mai are câte un țipăt... Din senin, țipă trei ore, cinci ore. Își revine. Problema mea e cea a banilor. Ca să plătesc terapia copilului, a trebuit să mă duc la muncă. Copilul meu stă acasă cu cine nimerește: cu mătușa trei ore, cu socrul două ore, cu soțul trei ore. Facem terapie zi de zi, două ore pe zi. Este foarte costisitoare terapia”, a spus femeia în emisiunea „Jocuri de Putere”, moderată de Rareș Bogdan la Realitatea TV.

„Am fost jignită în mașini de oameni. Copilul țipa, lumea comenta...”, a spus cu ochii în lacrimi. Întrebată dacă știa că are autism înainte să adopte, a spus: „Am avut un copil care a murit. Am decis, după opt ani de tratament, să înfiem. Ni s-a spus că ni se deschid niște dosare de copii cu mici probleme. Nu au, deocamdată, copii sănătoși la dispoziția noastră. Am zis da. Erau 144 de copii. (...) Mi-au zis doar că este încet în vorbire. Am luat o decizie cu soțul: mergem la Ploiești, îl vedem. Ne așteptam să vedem copilul mult mai grav decât l-am văzut. A venit repede la noi, a luat punguțele cu dulciuri și le-a ascuns sub pernă. Am zis e al nostru. Soțul a zis să-l luăm. Am zis să mergem cu el la un medic, că ni s-a dat voie, să facem niște analize. Chiar de Sfântul Petru și Pavel, l-am dus la Obregia. Și acolo a fost palma cea mai... Doamna doctor când l-a văzut a zis: Dacă ai putere, ia-l. Are autism. Dacă nu ai putere, oprește-te. Nu am știut ce să zic. (...) Am stat două săptămâni să ne gândim. Ne-am dus și l-am luat. Nu m-a lăsat sufletul să-l las. Am zis, Doamne, dacă tu m-ai ales, pot să duc. L-am luat. Și sunt foarte mândră de el. Ne iubește enorm de mult. Din mami și tati nu ne scoate".

„E extraordinară povestea dumneavoastră", a spus, ulterior, Rareș Bogdan.

VEZI ȘI: Lege adopție România. Semnați pentru a da o șansă copiilor!


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel