Adolescentul care urmărea avionul lui Elon Musk îi ţinteşte pe oligarhii ruşi
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Tom Fisk, de la Pexels
Fotografie creată de Tom Fisk, de la Pexels
Jack Sweeney, adolescentul de 19 ani căruia Elon Musk i-a oferit 5000 de dolari pentru a înceta să îi mai urmărească avionul pe Twitter, îi ţinteşte pe oligarhii ruşi. 

"Oamenii sunt obsedaţi de bogaţi, mai mult ca niciodată. E aproape o formă de paparazzi, de asta este şi atât de populară treaba", a declarat Colby Howard, preşedintele Paragon Intel, companie care oferă informaţii despre avioane prin aplicaţia JetTrack. 

Sweeney a declarat pentru Bloomberg că a început să urmărească avioanele oligarhilor ruşi după ce a primit mii de cereri în acest sens. 

"Avioanele pe care le au oligarhii sunt incredibile. Sunt uriaşe comparativ cu alte avioane", a declarat Sweeney. Acesta urmăreşte pe Twitter aeronave diverse, de la elicoptere şi avioane private la avioane de mărimea celor comerciale, iar printre persoanele urmărite se află Vladimir Potanin, cel mai bogat om din Rusia, Roman Abramovich, dar şi Alexander Abramov. 

Cu toate astea, Howard spune că informaţiile nu sunt suficiente pentru a lua decizii. 

"Un avion care zboară deasupra oraşului Miami, să zicem, nu înseamnă nimic. Nu ştim cine e la bord, nu ştim contextul zborului, nu ştim nimic", a mai spus el. 

Sweeney a refuzat oferta lui Elon Musk 

Contul de Twitter pe care Musk l-a vrut şters îi urmărea avionul privat, astfel că miliardarul a trebuit să plătească pentru a-i fi îndeplinită dorinţa. 

Totul a început în toamna anului trecut, spune Jack Sweeney, tânărul de 19 ani care se afla în spatele paginii de Twitter. 

"Am primit un mesaj în care mi se spunea să închid pagina, pentru că reprezintă un risc la siguranţa sa. I-am spus că sunt de acord, dar că îl va costa un Model 3 (n.r. Tesla Model 3). La care Musk a replicat că nu ar vrea să fie împuşcat de vreun nebun. După alte mesaje, mi-a oferit 5000 de dolari. L-am întrebat dacă e vreo şansă să ridice miza la 50.000, pentru că m-ar ajuta la colegiu şi mi-ar da ocazia să îmi cumpăr un Model 3. Nu mi-a mai răspuns, dar după ce i-am scris eu şi i-am spus de unde îmi iau datele despre avionul său, mi-a spus că sistemul celor de la controlul traficului aerian este primitiv", a declarat tânărul, conform Business Insider. 

De asemenea, tânărul a mai spus şi că ar prefera un internship la compania lui Musk în loc de bani pentru a închide contul. CITEŞTE MAI MULTE DESPRE ASTA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel