Adolescent de 15 ani, înecat într-un iaz privat de la Ilişeşti, județul Suceava
Pompierii din Suceava au intervenit de urgență pentru salvarea unui copil dintr-un iaz privat. Din păcate, efortul salvatorilor a fost fără succes.
Un adolescent în vârstă de 15 ani s-a înecat, duminică, într-un iaz de pe raza localităţii Ilişeşti, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, Alin Găleată, scrie Agerpres.
Potrivit sursei citate, victima, care nu ştia să înoate, se afla la scăldat la un iaz privat împreună cu mai mulţi prieteni, care au povestit că băiatul a dispărut sub apa care are o adâncime de până la 3-4 metri pe alocuri.
După ce a fost scos la mal de pompierii militari sosiţi la faţa locului, adolescentul a fost supus manevrelor de resuscitare conform procedurilor, însă fără rezultat, fiind declarat decesul, a precizat Găleată.
Bărbat înecat într-un iaz din Voitinel
La începutul lunii, un bărbat de 58 de ani a decedat după ce a intrat să se răcorească într-un iaz din localitatea Voinel şi s-a înecat, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, conform Agerpres.
Sursa citată a spus că martorii au găsit doar hainele pe malul apei şi au alertat autorităţile despre dispariţia bărbatului.
La faţa locului au intervenit pompieri militari de la Detaşamentului Rădăuţi care, cu ajutorul bărcii pneumatice şi cu accesoriile din dotare, au recuperat trupul bărbatului de pe fundul iazului şi l-au adus la mal.
Alin Găleată a spus că din nefericire, timpul petrecut sub apă a fost îndelungat şi nu s-a mai putut face nimic pentru victimă, constatându-se decesul.
Pompierii militari suceveni atenţionează populaţia să nu-şi pună viaţa în pericol şi atrag atenţia că scăldatul în locurile neamenajate este periculos. Ei recomandă scăldatul doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectarea avertizărilor privind interzicerea scăldatului, evitarea scăldatului solitar, evitarea scăldatului în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte şi curenţii sunt foarte puternici, supravegherea permanentă a copiilor aflaţi în apă sau în apropierea acesteia, evitarea scăldatului în stare de ebrietate, seara târziu sau noaptea, dar evitarea actelor de teribilism cum ar fi sărituri de pe platforme, poduri sau alte construcţii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News