Admitere Universitatea de Vest. Locuri taxă și buget
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Evaluarea Naționala 2020
Evaluarea Naționala 2020
Sesiunea de toamnă a concursului de admitere la Universitatea de Vest Timişoara (UVT) debutează, astăzi, cu un număr de 214 locuri bugetate disponibile, precum şi locuri cu taxă, cele mai multe locuri bugetate fiind disponibile la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie (57), iar cele mai puţine, la Facultatea de Sociologie şi Psihologie (4).

Oferta educaţională a UVT pentru sesiunea de toamnă include şi 11 locuri bugetate destinate absolvenţilor de licee situate în mediul rural.

"În sesiunea de vară, UVT a înmatriculat în anul I de studiu aproape 3.400 de tineri. Cei mai mulţi studenţi de anul I, peste 900, îi va avea Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor (FEAA), care este, de altfel, cea mai mare facultate din cadrul Universităţii", a declarat luni presei, purtătorul de cuvânt al UVT, Florin Jurca.

El a adăugat că aproape 550 de noi tineri vor studia din toamnă la Facultatea de Sociologie şi Psihologie, iar peste 400 au ales să studieze la Facultatea de Matematică şi Informatică, remarcând şi faptul că aproape 1.400 de tineri, mai mult de 40% din totalul celor care au confirmat, au fost înmatriculaţi în regim cu taxă.

Oferta UVT pentru absolvenţii de Bacalaureat este de 77 de specializări de licenţă, din care 19 sunt în limbi străine, engleză şi germană. Universitatea de Vest din Timişoara este cea mai mare instituţie de învăţământ superior din vestul ţării, cu peste 15.000 de studenţi, în 11 facultăţi.

Admiterea de toamnă la UVT are loc în perioada 3-16 septembrie, după un calendar stabilit de fiecare facultate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel