ADMITERE FACULTATE 2014. TOP FACULTĂȚI neglijate, care aduc SALARII de mii de euro
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ADMITERE FACULTATE 2014. Cei mai mulți dintre tinerii care au promovat examenul de BACALAUREAT se orientează pentru studii superioare către FACULTĂȚI ca ASE, Medicină, Drept, Limbi străine sau specializate în IT. Este bine de știut însă că nu doar acestea aduc locuri de muncă bine plătite şi cariere de succes. Există și FACULTĂȚI mai puțin cunoscute care pot aduce oferte avantajoase de angajare și  salarii mari.

ADMITERE FACULTATE 2014. În baza unei cercetări realizate în rândul specialiștilor HR, realitatea.net scrie că în lista facultăţilor neglijate, dar care reprezintă opţiuni bune pentru viitor, se află următoarele specializări:

- Inginerie mecanică, Inginerie auto, Mecatronică, Agronomie (Ştiinţe agricole), Tehnologia şi Chimia textilelor, Petrol şi Gaze, Chimie alimentară, Logistică industrială, Tehnologie dentară, Robotică.

Citește și: Vezi LISTA specializărilor de la universităţile din ţară care vor fi desființate


ADMITERE FACULTATE 2014. "Tinerii români ocolesc încă specializările care le pot aduce joburi înalt calificate şi bine plătite în producţie sau agricultură. Aici vorbim de chimie alimentară, textile, mecanică. Pentru următorii ani, specializările tehnice vor fi cele mai căutate, Politehnica a revenit la modă", a explicat unul dintre specialiștii în resurse umane.

ADMITERE FACULTATE 2014. Salariile sunt, de regulă, mai mici în producţie decât în vânzări sau marketing, însă joburile sunt mult mai stabile, iar specializările foarte nişate sunt destul de bine plătite. Multinaţionalele oferă deseori 1.000 euro net, chiar dacă la ieșirea din FACULTATE un salariu de pornire este cuprins între 1.500-1.900 lei net.

ADMITERE FACULTATE 2014. "Acum specializările de la Petrol şi gaze sunt foarte căutate, mai ales în afara ţării, pe proiecte. Şi mecatronica este un profil rar, e o combinaţie între mecanică şi robotică, care poate aduce 3.000 de euro, cam în 7-8 ani de la absolvire", explică experții.

ADMITERE FACULTATE 2014. Specializările din industria chimică sunt, de asemenea, de viitor, iar firmele se confruntă cu dificultăţi în recrutarea celor pregătiți.

ADMITERE FACULTATE 2014. "Am găsit greu laboranţi care să lucreze în domeniul betoanelor. Salariile pentru primii ani de experienţă porneau de la 3.000 de lei pe lună şi creşteau cu un nivel de experienţă mai ridicat", spune managerul unei firme de recrutare.

ADMITERE FACULTATE 2014. Potrivit specialiştilor, agricultura reprezintă, de asemenea, un domeniu care se va dezvolta foarte mult în următorii 5-10 ani, în România, iar inițiativele în acest domeniu au un potențial foarte mare.

Vezi și: ADMITERE FACULTATE 2014 POLITEHNICĂ. Află totul despre admiterea la UPB

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel