Admitere ASE licență. Înscrieri, taxă, concurs
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Andy Barbour)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Andy Barbour)
Admitere ASE licență. Înscrieri, taxă, concurs. Admiterea la Academia de Studii Economice din București la programele universitare de licență este în plină desfășurare, cu un număr record de înscriși încă din prima zi. 

Admitere ASE licență. Înscrieri, taxă, concurs. Cea mai bună universitate  economică și de administrație publică din Europa de Sud-Est vine și anul  acesta  cu  una  dintre  cele  mai  generoase  oferte  de  școlarizare  pentru  candidații  săi  - peste 7000  de  locuri  (aproape jumătate fiind finanțate de la  bugetul  de  stat)  la  35  de  programe  universitare de licenţă, cu predare în  limbile  română,  engleză,  franceză  sau  germană, pentru formele cu frecvenţă, la  distanţă şi cu frecvenţă redusă.

Admitere ASE licență. Înscrieri, taxă, concurs. Cele 12  facultăți ale ASE, care scot la concurs  locuri  la  programele  universitare  de  licență sunt: Administrarea afacerilor, cu  predare în limbi străine; Administrație și  Management Public; Business și Turism;  Cibernetică,  Statistică  și  Informatică  Economică; Contabilitate și Informatică  de Gestiune; Drept; Economie Agroalimentară și a Mediului; Economie Teoretică și Aplicată; Finanțe,  Asigurări,  Bănci  și  Burse  de  Valori;  Management;  Marketing;  Relații  Economice Internaționale.

Înscrierile au început luni, 4 iulie și se termină vineri, 8 iulie. Înscrierile se desfășoară online prin încărcarea documentelor de concurs și plata taxei de înscriere pe platforma inscriere.ase.ro.

Concursul de admitere iulie 2022 constă în: 

- eseul motivațional (probă eliminatorie, evaluată cu admis/respins)

- testul de competenţă lingvistică, susținut online de către candidaţii care optează pentru programe cu predare în limbă străină și pentru programul Limbi moderne aplicate și nu au certificat de competență lingvistică, recunoscut de ASE;

- media generală de admitere, ca medie ponderată între media obţinută la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii liceale (30%).  Taxa de înscriere la programele universitare de licență, învățământ cu frecvență, este de 120 de lei (include două opțiuni), iar taxa pentru fiecare opțiune suplimentară este de 40 de lei. Taxa de înscriere la programele universitare de licență, învățământ la distanță și cu frecvență redusă este de 145 lei, indiferent de numărul opțiunilor  (detalii  despre  candidații  scutiţi  de  plata  taxei  de  înscriere  pe https://admitere.ase.ro/licenta_2022).  

Taxa  de  înscriere  se  plătește  preferabil online,  prin  intermediul aplicației ASE, în cadrul procesului de înscriere sau prin transfer bancar. 

Admitere ASE licență. Înscrieri, taxă, concurs. Pentru întrebări și informații detaliate despre Admitere și ASE, candidații au la dispoziție paginile instituționale Admitere Licență 2022, Facebook, Grup oficial Admitere 2022, Instagram.  ASE are pentru candidații  săi,  în toată această  perioadă, un Call Center dedicat  admiterii la programele de licență,  unde 15 studenți și  consilieri ajută cu orice informații  despre etapele admiterii: înscrieri, pregătirea dosarului de concurs, confirmarea locului etc. Acesta este apelabil la numerele 0213191900/01. La dispoziția candidaților se află și adresa de e-mail [email protected].

Admitere ASE licență. Înscrieri, taxă, concurs. "Dragi candidați la programele noastre universitare de licență,  vă invit, cu drag, să vă alăturați comunității de peste 23 000 de studenți ai Academiei de Studii Economice din București, liderul învățământului economic și de administrație  publică  din  Europa  de  Sud-Est.  Eu  însumi sunt  mândru  să  fiu  absolvent  al  acestei  universități. Tradiția  și  dinamica,  strânsa  legătură  cu  mediul  de  afaceri,  oportunitățile de învățare, numeroasele burse  de  studii,  mobilitățile  internaționale,  condițiile noastre bune de cazare sunt câteva  dintre argumentele pentru care Universitatea  din Piața Romană poate constitui o opțiune  inspirată,  sigură  și  de  perspectivă  pentru  voi! Statutul de absolvent al ASE asigură o  foarte  bună  inserție  pe  piața  muncii,  o  viață profesională de succes și o carieră frumoasă, pe care v-o doresc din plin! Succes, dragi candidați!” - prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rector.  

Admitere ASE licență. Înscrieri, taxă, concurs. ASE este o universitate de cercetare avansată şi educaţie, bine poziționată la nivel internaţional în topuri de prestigiu, care își continuă trendul ascendent în prestigiosul clasament Times Higher Education University Impact Rankings 2022, ocupând locul 301-400 la nivel mondial și locul I în România.  ASE este cea mai bună universitate din România în domeniul Economie și Econometrie, conform QS World University Rankings by Subject 2022.

Beneficii pentru studenții de la ASE

Admitere ASE licență. Înscrieri, taxă, concurs. Angajatorii apreciază foarte bine diploma de absolvent al ASE, care constituie garanția unui viitor sigur și a celei mai bune inserții pe piața muncii. O confirmă și influentul QS World University Rankings - ASE este universitatea unde 86% dintre absolvenți își găsesc de lucru în domeniul studiat în primele 6 luni de la terminarea facultății. Depinde de absolvenții ASE să aibă un viitor sigur și bine plătit, toate condițiile sunt create.

Admitere ASE licență. Înscrieri, taxă, concurs. Studenții ASE beneficiază de peste 3400 de burse de performanță, de studiu şi sociale, cu valori atractive, peste 550 de burse Erasmus, peste 3000 de locuri de practică și internshipuri la firme de top. Pentru studenții din țară ASE pune la dispoziție 4000 de locuri în căminele proprii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel