Administraţia Trump, plângere în justiție împotriva Facebook. ACUZE GRAVE
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Donald Trump
Donald Trump
Departamentul de Justiţie din SUA a anunţat joi că a depus plângere împotriva Facebook pentru 'discriminare' la angajare, acuzând că a rezervat peste 2.600 de posturi pentru salariaţi străini în detrimentul americanilor, relatează AFP. 

Facebook 'a creat intenţionat un sistem de angajare care a împiedicat americani calificaţi să aibă o şansă de a afla şi de a se prezenta' la aceste posturi, a scris Departamentul de Justiţie într-un comunicat.

Conform plângerii, Facebook nu a afişat aceste posturi pe pagina sa de internet şi a refuzat înscrierile online, pentru a le rezerva unor angajaţi deja prezenţi în companie cu o viză temporară şi dornici să obţină cartea verde.

Pentru a obţine aceste faimoase 'green card'-uri, care oferă un statut de rezident permanent în SUA, trebuie să ai o ofertă de loc de muncă permanent, iar angajatorul trebuie să arate ca nu are un candidat american calificat pentru post.

Pentru a ocoli această obligaţie, Facebook a introdus un proces de recrutare discriminatoriu 'obişnuit şi generalizat', conform plângerii. Între 1 ianuarie 2018 şi 18 septembrie 2019, peste 2.650 de posturi au fost afişate în acest mod. În peste 80% din cazuri, niciun american nu s-a înscris, se mai arată în acest document.

'Mesajul nostru către angajatori, în special din sectorul tehnologic, este clar: nu puteţi favoriza recrutarea ilegală de salariaţi străini cu viză temporară în detrimentul americanilor, a comentat Eric Dreiband, responsabil cu drepturi civice în cadrul Departamentului de Justiţie, citat în comunicat.

Administraţia lui Donald Trump, care a făcut din lupta împotriva imigraţiei unul dintre pilonii politicii sale, a încercat în mai multe rânduri recent să restrângă vizele H1-B, extrem de folosite în sectorului tehnologiilor înalte, însă intenţia sa a fost respinsă în justiţie, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel