Administraţia Prezidenţială, precizări privind vila care ar fi pregătită pentru Klaus Iohannis
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
 Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Administrația Prezidențială a transmis un mesaj privitor la atribuirea pentru Klaus Iohannis a unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru cabinetul de lucru după încetarea mandatului.

Administrația Prezidențială a transmis un răspuns în care neagă faptul că ar exista vreo solicitare din partea președintelui Iohannis pentru atribuirea vreunei locuințe de protocol, scrie Agerpres.

„Nu există nicio solicitare din partea Preşedintelui României, Klaus Iohannis, sau a Administraţiei Prezidenţiale pentru atribuirea unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru organizarea cabinetului de lucru, ambele cu destinaţia de reşedinţă după încetarea mandatului de Preşedinte al României, în conformitate cu prevederile Legii nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, cu modificările şi completările ulterioare“, a transmis Administrația Prezidențială.

Anterior, în cursul zilei de marți, premierul Marcel Ciolacu a spus că nu poate spune clar dacă vila din Bulevardul Aviatorilor este pregătită pentru președintele Klaus Iohannis.

Informațiile potrivit cărora vila din Bulevardul Aviatorilor ar fi pregătită pentru președintele Klaus Iohannis au apărut în ultimele zile ca urmare a investigațiilor unor publicații care se recomandă a sprijini zona de dreapta. Așa cum se poate deduce din mesajul Administrației Prezidențiale, acordarea unor drepturi, precum locuințe de protocol, persoanelor care au îndeplinit diverse funcții în stat este stipulată în Legea nr. 406/2001.

De pildă, Lech Wałęsa, președintele Poloniei între 1990 și 1995 a primit o locuință de la statul polonez după ce nu a mai fost în funcție. La fel s-a întâmplat și cu cei trei președinți post-decembriști ai României, Ion Iliescu, Emil Constantinescu și Traian Băsescu, ultimul dintre aceștia fiind evacuat deoarece a pierdut privilegiile acordate foștilor șefi de stat, după ce a fost dovedit că a fost colaborator al Securității în perioada comunistă.

Într-un stat cu valori politice de dreapta, în care există o ierarhizare la nivelul societății, persoanele care au fost în funcții înalte și au reprezentat țara în cauză pe plan extern în urma votului popular beneficiază de diferite drepturi, precum și acela de a locui într-o vilă de protocol pe tot restul vieții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel