Data actualizării:
Data publicării:

Administraţia Joe Biden, noi sancţiuni împotriva Rusiei. Putin e lovit, fără milă, din toate părțile

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Joe Biden, despre sancțiunile SUA pentru Rusia
Joe Biden, despre sancțiunile SUA pentru Rusia
Administraţia Joe Biden a anunţat, miercuri, noi sancţiuni împotriva Rusiei.

Administraţia Joe Biden a anunţat noi sancţiuni împotriva Rusiei, printre acestea numărându-se interzicerea zborurilor avioanelor ruse în spaţiul aerian american şi perturbarea activităţilor de rafinare a petrolului.

„Astăzi, Statele Unite, în coordonare cu aliaţii şi paternerii, impun noi costuri economice asupra Rusiei şi Belarusului ca reacţie la invazia brutală în Ucraina decisă de preşedintele Vladimir Putin. Statele Unite vor lua măsuri pentru a trage la răspundere Belarusul din cauza facilitării invaziei lui Putin în Ucraina, pentru a slăbi sectorul rus al apărării şi puterea militară în următorii ani, pentru a viza cele mai importante surse de bogăţie ale Rusiei şi pentru a interzice cursele companiilor aeriene ruse în spaţiul aerian al SUA", a anunţat Casa Albă, notează Mediafax.

„Ca rezultat al coordonării noastre istorice la nivel multilateral, Rusia a devenit un stat izolat din punct de vedere economic şi financiar la nivel mondial. Peste 30 de ţări, reprezentând mai mult de jumătate din economia mondială, au anunţat sancţiuni şi măsuri de control asupra exporturilor vizând Rusia", precizează Preşedinţia SUA.

Citește și: Greșeala lui Vladimir Putin. Boris Johnson, semnal puternic din Marea Britanie

Premierul britanic Boris Johnson a transmis, miercuri, că acțiunile președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina pot fi calificate drept crime de război.

„Ceea ce am văzut deja din partea regimului lui Vladimir Putin, în ceea ce privește folosirea munițiilor asupra civililor nevinovați... în opinia mea, se califică deja pe deplin la crimă de război", a declarat Boris Johnson, informează CNN.

În opinia acestuia, Vladimir Putin a „calculat greșit în mod grav” răspunsul ucrainean.

„În atacul său detestabil asupra unei națiuni suverane, el a subestimat tăria extraordinară a poporului ucrainean, precum și unitatea lumii libere de a se opune barbariei sale", a mai spus Boris Johnson.

De asemenea, a subliniat că Marea Britanie „va continua să strângă lațul în jurul regimului lui Putin”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel