Administrația Biden susține renunțarea la drepturile intelectuale asupra vaccinurilor Covid-19
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Administrația Joe Biden a anunțat, miercuri, că susține eliminarea patentelor vaccinurilor Covid-19, numind pandemia „o criză globală de sănătate”.

„Este o criză globală de sănătate, iar circumstanțele extraordinare ale pandemiei Covid-19 cer măsuri extraordinare. Administrația crede cu tărie în protecția proprietății intelectuale, însă, pentru a aduce finalul pandemiei, va susține renunțarea la aceste protecții pentru vaccinurile Covid-19”, a transmis reprezentantul american pentru comerț, Katherine Tai, într-un comunicat, potrivit The Verge.

Renunțarea la drepturile de autor ar permite teoretic ca alte țări și organizații să fabrice vaccinuri patentate fără repercusiuni. Însă, sunt necesare expertiză și materiale pentru a putea cu adevărat să producă vaccinuri Covid-19. India și Africa de Sud au propus anterior Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) să suspende drepturile intelectuale pentru a crește producția și răspândirea imunizării. Totuși, încercările începute în octombrie 2020 au fost blocate de un mic număr de țări, printre care și SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel