Administrație Trump. Alexander Acosta, primul latio-american
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Președintele american, Donald Trump, a anunțat joi că l-a numit pe Alexander Acosta pentru a ocupa funcția de secretar al Departamentului Muncii, primul latino-american din executivul său. Astfel, Alexander Acosta devine primul latino-american din administrația lui Trump.

Anunțul a fost făcut la o zi după retragerea candidatului precedent, Andrew Puzder. Candidatura acestui manager din domeniul fast-food a fost repede afectată de dezvăluiri legate de viața sa personală.

"Are o diplomă de la universitatea de drept Harvard. Super student (...) A avut o carieră formidabilă", a afirmat președintele. "Tocmai am discutat cu el și cred că va fi un formidabil ministru al muncii", a mai spus Donald Trump.

Alexander Acosta, născut în 1966 la Miami, este în prezent decanul Facultății de Drept de la universitatea Florida International din acest oraș din sud-estul Statelor Unite.

El este, de asemenea, președintele consiliului de administrație al U.S. Century Bank, o bancă având sediul în Florida, specializată în acordarea de împrumuturi comunității latino-americane. Alexander Acosta a fost nominalizat de două ori printre "Cei mai influenți 50 de latino-americani din Statele Unite" de către Hispanic Business Magazine, scrie Agerpres.

Potrivit jurnalului Miami Herald, el este fiul unic al unor imigranți cubanezi.

El a făcut parte din administrația George W. Bush ca procuror general adjunct pentru drepturi civile și, cu acest titlu, s-a ocupat de problemele rasiale și de religie.

O vreme avocat însărcinat cu chestiunea locurilor de muncă și contractelor de muncă și membru al Consiliului național pentru relații sociale (NLRB), Alexander Acosta a mai fost procuror al Districtului Sud din Florida și din această funcție a participat la anchetele împotriva lobbyistului Jack Abramoff sau teroristului José Padilla, suspectat în 2002 că a vrut să detoneze o "bombă murdară" în Statele Unite și condamnat în 2007.

Înainte de studiile în drept, el a fost bancher la Lehman Brothers, banca de afaceri al cărei faliment a declanșat criza "subprime" în 2008.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel