Adjunctul lui Lavrov ar fi făcut infarct după ce a aflat că Putin a căștigat alegerile. Prima reacție a lui Riabkov
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Adjunctul lui Serghei Lavrov a făcut infarct după ce a aflat că Vladimir Putin a câștigat alegerile.

Serghei Riabkov, ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Federației Ruse, era să moară de bucurie atunci când a aflat că Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale, transmite Antena 3 CNN. Diplomatul rus ar fi făcut un infarct și ar fi fost ulterior internat la terapie intensivă.

Presa rusă a scris că Riabkov, în vârstă de 63 de ani, s-a simțit rău în noaptea de 17 martie, iar simptomele indicau un atac de cord. Ulterior, presa ucraineană a scris că acesta a suferit infarctul după ce a aflat rezultatele alegerilor prezidențiale, el fiind cunoscut ca susținător al liderului de la Kremlin.

"A fost atât de fericit de victoria lui Putin în alegeri încât a ajuns la terapie intensivă cu un atac de cord", a scris jurnalistul ucrainean Denis Kazansky.

Prima reacție a lui Serghei Riabkov

Totuși, în pofida acestor informații, presa rusă scrie astăzi că Serghei Riabkov a negat că ar fi fost internat în urma unui de cord. 

„Mă simt grozav și îți doresc același lucru”, ar fi spus Ryabkov, răspunzând la o întrebare de la REN TV, scrie news.ro, dar fără să ofere alte detalii și, din câte observăm, fără să nege clar că nu a suferit un infarct, așa cum arată primele informații apărute în spațiul public.

Declarații controversate

La Ministerul de Externe, Serghei Ryabkov supraveghează relațiile cu țările din America de Nord și de Sud, problemele neproliferării armelor și participarea Rusiei la BRICS. Ocupă funcția de vice-ministru din 2008, scrie The Moscow Times.

Ryabkov vorbește adesea public despre problemele de politică externă a Rusiei: relațiile cu Occidentul, războiul din Ucraina, NATO etc. Astfel, înainte de invadarea Ucrainei de către Rusia, el a afirmat că „NATO trebuie să-și adune bunurile și să meargă la granițele anului 1997”.

În luna februarie a acestui an, el a spus că „Rusia a fost forțată” să-și plaseze armele nucleare în Belarus pentru a contracara „activitățile din ce în ce mai agresive și amenințătoare ale Alianței Nord-Atlantice conduse de Statele Unite”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel