Data publicării:

Adio, Omicron! Belgia scoate restricţiile. Numărul infectărilor a scăzut drastic

Autor: Ciprian Dumitrache | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels
Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels
Autoritățile belgiene trec la măsuri de relaxare.

Valul Omicron a fost depășit în Belgia, iar autoritățile au luat decizia să relaxeze măsurile anti-COVID-19 în restaurante, cluburi de noapte, baruri şi obiectivele culturale.

"Aş vrea să le mulţumesc belgienilor, fără excepţii, pentru eforturile pe care le-am depus împreună", a declarat premierul belgian Alexander De Croo.

Se revine la normal

De vinerea viitoare, belgienii vor avea liber la mers în cluburi, care se vor redeschide.

De asemenea, se va renunţa la ora de închidere obligatorie pentru baruri şi restaurante.

Copiii de până în 12 ani nu vor mai trebui să poarte mască la şcoală, iar actualele patru zile pe săptămână de telemuncă obligatorie vor deveni mai degrabă o recomandare decât o obligaţie.

Numărul de noi contaminări zilnice a scăzut în rândul populaţiei belgiene, cifrată la circa 11,5 milioane. Numărul de infectări de vineri a scăzut cu 44% comparativ cu săptămâna trecută.

Numărul de pacienţi din spitale şi din unităţile de terapie intensivă a scăzut de asemenea în Belgia, chiar dacă numărul de decese cauzate de COVID-19 a crescut în ultimele zile. Rata de incidenţă pe două săptămâni este puţin sub 4.000 de contaminări la 100.000 de locuitori.

În afară de party-urile din cluburi, evenimente precum concerte cu public stând în picioare vor fi de asemenea permise începând de săptămâna viitoare. Pentru activităţile în aer liber, nu vor mai fi limite în ceea ce priveşte numărul de spectatori.

În special sectoarele cultural şi al alimentaţiei publice au solicitat în ultimele săptămâni guvernului belgian să relaxeze măsurile.

România, încă la cifre mari

 

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 22.737 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 3.729 mai puțin decât în ziua anterioară. 2.909 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

Până astăzi, 61.363 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 10.800, cu 187 mai puțin decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 1.152 de persoane, cu 6 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 1.152 de pacienți internați la ATI, 989 sunt nevaccinați.

Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel