Adio, Farage! Liderul UKIP a demisionat. Cine sunt principalele victime ale scrutinului din 7 mai
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Șeful Partidului Laburist, cel al democrat-liberalilor și cel al UKIP au demisionat din funcția de președinte de partid după performanțele slabe de la alegerile parlamentare de joi. 

Liderul laburist Ed Miliband a fost lăudat de unii observatori pentru munca din timpul campaniei electorale. Prestația încurajatoare era confirmată și de sondaje, care îi dădeau pe laburiști la egalitate cu conservatorii. Însă rezultatele alegerilor au cutremurat tabăra stângii, care a obținut cel mai prost rezultat din 1987 până în prezent. Demisia lui Miliband a venit ca un gest firesc, pe fundalul criticilor din interiorul propriului partid.

Într-un discurs de rămas bun adresat colegilor de partid, Nick Clegg, liderul liberalilor, a calificat rezultatul alegerilor drept "cea mai dură lovitură" primită de formațiunea LD de la înființarea sa. Liberalii au pierdut 47 de locuri în Legislativ, față de alegerile din urmă cu cinci ani, și au rămas cu doar 8 reprezentanți. Liberalii au guvernat alături de conservatori în Executivul Cameron.

După ce a pierdut alegerile în propria circumscripție, în fața candidatului conservatorilor, exoticul lider al UKIP, Nigel Farage, a anunțat că demisionează de la conducerea formațiunii anti-imigrație și anti-UE. Zvonuri despre îndepărtarea sa existau încă dinainte de alegerile parlamentare, deoarece UKIP cunoștea o pantă descendentă în sondaje și pierdea capital electoral semnificativ.

Farage a declarat că "o greutate uriașă mi-a fost ridicată de pe umerii" după pierderea a 3.000 de voturi în fața conservatorilor.

UKIP a obținut un singur mandat în Parlament la alegerile de joi.

REZULTATE ALEGERI MAREA BRITANIE: Conservatorii, aproape de majoritate. Premierul David Cameron va fi primit de Regina Elisabeta a II-a

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel