Adidas anchetează acuzaţii privind comportamentul rapperului Kanye West, candidat la prezidențialele din SUA 2024
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 24 noi 2022, 21:15
WhatsApp
Adidas anchetează acuzaţii privind comportamentul rapperului Kanye West / Sursă foto: Instagram - Kanye West
Adidas anchetează acuzaţii privind comportamentul rapperului Kanye West / Sursă foto: Instagram - Kanye West
Producătorul german de echipament sportiv Adidas a anunţat joi că a lansat o anchetă internă în urma unor acuzaţii de comportament nepotrivit care îl vizează pe rapperul american Kanye West, cu care a rupt recent colaborarea şi alături de care lansase gama de pantofi de sport Yeezy, transmite AFP.

Conform acelor acuzaţii, dezvăluite de revista americană Rolling Stone, Kanye West ar fi prezentat videoclipuri şi fotografii de natură pornografică - inclusiv o fotografie intimă cu fosta lui soţie, starleta de reality-show Kim Kardashian - unor angajaţi ai companiei Adidas şi ar fi avut faţă de aceştia anumite comportamente nepotrivite.

Grupul Adidas, ai cărui directori au primit reproşuri că ar fi închis ochii în faţa acestor comportamente, a precizat într-un comunicat că a lansat "imediat o anchetă independentă" pentru a investiga acest subiect.

Potrivit revistei Rolling Stone, mai mulţi foşti directori cu poziţii înalte în ierarhia grupului Adidas au trimis o scrisoare patronilor companiei, intitulată "Adevărul despre Yeezy".

Ei au acuzat compania germană că a dat dovadă de "lipsă de responsabilitate" şi că nu şi-a protejat suficient angajaţii în faţa "comportamentului pervers de prădător" al lui Kanye West "faţă de femei".

Angajaţii au mai spus că au trăit "ani de abuzuri verbale, tirade vulgare şi manevre de intimidare".

În acel document, membrii consiliului director al companiei Adidas şi alţi directori sunt acuzaţi că şi-au dezactivat "busola morală", "ignorând atât comportamentul public incendiar al rapperului american, cât şi plângerile echipei Yeezy" despre comportamentul problematic al artistului.

În comunicatul său de joi, compania Adidas a precizat că "nu este clar pentru moment dacă acuzaţiile aduse în acea scrisoare anonimă sunt adevărate".

Compania germană şi-a exprimat totuşi "întregul sprijin" faţă de angajaţii săi "pe durata perioadei în care vor fi reglate detaliile ce privesc rezilierea contractului" cu rapperul.

Adidas a rupt în luna octombrie colaborarea cu rapperul Kanye West din cauza remarcilor sale antisemite, punând astfel capăt un parteneriat comercial extrem de profitabil, care începuse în 2014.

Pierderile financiare asociate ruperii acelui parteneriat au fost estimate la 500 de milioane de euro până la sfârşitul anului 2022, au anunţat reprezentanţii companiei Adidas la începutul lunii noiembrie, scrie Agerpres.

VEZI ȘI - Prezidențialele din SUA 2024. Kanye West anunță că va candida

Rapperul american Kanye West, cunoscut sub numele de Ye, şi-a anunţat duminică intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale din 2024 din Statele Unite, relatează dpa și Agerpres. Cântăreţul a afirmat că "lucrează la campanie" cu ajutorul comentatorului de extremă dreapta Milo Yiannopoulos, potrivit unei înregistrări video publicate duminică de site-ul X17.

"Mulţumesc, accept", a afirmat Yiannopoulos în videoclip, întrebat dacă acesta este un anunţ oficial.

Kanye West, în vârstă de 45 de ani, câştigător al premiului Grammy, a candidat ca independent în alegerile prezidenţiale din 2020, când a primit aproximativ 70.000 de voturi în 12 state din SUA.

Rapperul s-a aflat în ultima perioadă în centrul unor intense controverse din cauza declaraţiilor sale antisemite repetate.

Instagram şi Twitter i-au restricţionat temporar conturile luna trecută, în timp ce producătorul german de echipament sportiv Adidas a anunţat că încheie colaborarea sa cu Kanye West, punând capăt fabricării produselor din marca Yeezy a rapperului american.

Colaborarea dintre Adidas şi starul hip-hop din Statele Unite a fost multă vreme una dintre cele mai profitabile din industria modei.

West a scris duminică pe Twitter că postează pentru a testa dacă contul său funcţionează, apoi a scris "Shalom :)" într-un alt tweet. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?