Adevărul meu despre Rareș Prisacariu, câștigătorul Românii au talent 2023. Cine l-a făcut om mare, cu 120.000 euro
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Rareș Prisacariu
Rareș Prisacariu
Este mare nebunie pe Internet după ce Rareș Prisacariu a câștigat Românii au talent 2023.

Principalele reproșuri la adresa puștiului de șapte ani sunt „că nu înțelege ce recită”, „că nu ar trebui să recite poezii patriotice”, „că nu este mare talent să reciți poezii”. Unii spun că nu merita să câștige 120.000 euro. Doar că degeaba ați sărit pe copil. El putea să recite și „Cățeluș cu părul creț” la Românii au talent 2023. Putea să cânte și „versuri” din Yny Sebi. Putea să cânte precum unii copii români de pe Tik tok:

„Strălucești micuță stea 

Școala asta e prea grea 

Ni s-a luat la toți de ea

E mai bine în Spania

La căpșuni și portocale

O să fim milionari

Hei!”.

Versurile de mai sus sunt cântate de un copil. Și, probabil, părinții l-au învățat. Videoul circulă pe Tik Tok. Îl găsiți dacă scrieți „la căpșuni în Spania”.

V-ați luat de părinții lui Rareș Prisăcariu pentru că l-au învățat să recite versuri despre România și Dumnezeu, dar probabil n-aveți o problemă când auziți un copil cum cântă: „Strălucești micuță stea / Școala asta e prea grea / Ni s-a luat la toți de ea / E mai bine în Spania / La căpșuni și portocale / O să fim milionari”. Chiar râdeți: „Mamă, ce caterincă e puștiul ăsta!”

Cine l-a făcut om mare, cu 120.000 euro, este votantul de acasă, telespectatorul

PRO TV „n-are nicio vină” că Rareș Prisacariu a câștigat marele premiu.

De altfel, nu este prima dată când un copil recită poezii patriotice. S-a întâmplat și în 2020. Și dacă „era vreo lucrătură” a PRO TV, micul patriot de-atunci, adică Vlad Ciobanu, ar fi câștigat și el marele premiu de 120.000 euro. Dar în acel an, a contat vocea, câștigător fiind Radu Palaniță.

Dar să revenim. Ce aveți cu copilul nu știu. E treaba părinților dacă au decis să-l învețe poezii patriotice. Dar dacă vreți să vă certați cu cineva pentru că a plecat acasă cu marele premiu... certați-vă cu votanții români.

Decizia pentru marele câștigător a aparținut, în totalitate, publicului. Nu a intervenit niciun jurat. Câștigătorul a fost dat 100% de telespectatorii care au dat SMS. Mesajele au putut fi trimise doar pe teritoriul României, acest serviciu nu a fost disponibil în afara țării. Totodată, telespectatorii au putut vota și online pe romaniiautalent.protv.ro. 

În marea finală, Rareș Prisacariu a vorbit cu Dumnezeu. Nu știu dacă recitarea este un talent care ar merita 120.000 euro, dar în orice caz: copilul a transmis multă emoție care se pare că a ajuns direct în sufletul românilor. Iar românii au votat. Și l-au ales pe el: Rareș Prisacariu care recită versuri care au mișcat ceva în sufletele românilor. 

Că ne place sau nu, „vina” că micuțul a câștigat este doar a românilor. Nu a lui, nu a PRO TV-ului. 

Și nu e o jignire când îl faceți „patriot”. Problema este că s-a ales praful de noțiunea acestui termen în România și nimeni nu-l mai înțelege corect. Și asta pentru că sunt mulți care se bat cu pumnul în piept că sunt patrioți, fără să le pese, de fapt, de țară. Nu este demodat să fii patriot și să iubești România, respectând totodată valorile Uniunii Europene.

VEZI ȘI: Cum s-a schimbat Românii au talent: În 2020, poeziile patriotice recitate de copii n-au luat marele premiu de 120.000 euro. „Premiul” a venit de la George Simion - https://www.dcnews.ro/cum-s-a-schimbat-romanii-au-talent-in-2020-poeziile-patriotice-recitate-de-copii-n-au-luat-marele-premiu-de-120-000-euro-premiul-a-venit-de-la-george-simion_916021.html

CITEȘTE ȘI: Huidu, intervenție nervoasă când a aflat că Rareș a câștigat Românii au talent: Asta e cel mai grav! - https://www.dcnews.ro/huidu-interventie-nervoasa-cand-a-aflat-ca-rares-a-castigat-romanii-au-talent-asta-e-cel-mai-grav_916024.html

VEZI ȘI: Rareș Prisacariu, puștiul care a câștigat Românii au talent 2023: Unii se laudă că își iubesc țara, dar nu e chiar așa. Eu niciodată nu voi dori să plec în altă țară - https://www.dcnews.ro/rares-prisacariu-pustiul-care-a-castigat-romanii-au-talent-2023-unii-se-lauda-ca-isi-iubesc-tara-dar-nu-e-chiar-asa-eu-niciodata-nu-voi-dori-sa-plec-in-alta-tara_916015.html

VEZI ȘI: Controversă cu Românii au talent sezonul 13. „Ucrainenii Olya și Valera trebuiau să câștige! Dezamăgitor. O aiureală! Ce talent e ăsta? Să spui o poezie să iei un premiu enorm... nu e dreptate” - https://www.dcnews.ro/controversa-cu-romanii-au-talent-sezonul-13-ucrainenii-olya-si-valera-trebuiau-sa-castige-dezamagitor-o-aiureala-ce-talent-e-asta-sa-spui-o-poezie-sa-iei-un-premiu-enorm-nu-e-dreptate_916017.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel