Data actualizării:
Data publicării:

Adevărul despre pisici, dovedit de un studiu de ultimă oră

Autor: DCNews Team | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Pisicile au depășit în popularitate câinii, printre deținătorii de animale de companie din Europa. Felinele sunt îndrăgite de tot mai mulți oameni, dar sentimentele nu sunt reciproce, așa cum arată un studiu științific publicat recent.

Cercetătorii de la Universitatea din Lincoln, California, au dovedit că pisicile  nu au nevoie de oameni pentru a se simți protejate, așa cum se întâmplă cu câinii.

Studiul, un compliment pentru proprietarii de pisici

Experții citați de ziarul britanic spun că proprietarii de pisici nu trebuie să fie supărați pe rezultatele studiului.

Cei care petrec mai mult timp la birou pot lucra liniștiți, știind că animalul lor de companie nu este stresat, așteptându-i acasă. În cazul pisicilor nu  pare a exista anxietatea despărțirii de proprietar. Acest lucru ar trebui luat ca un compliment: dacă au o pisică și aceasta nu-i părăsește, înseamnă că își dorește cu adevărat să locuiască în acel cămin.

Cum a fost realizată cercetarea

Studiul a fost realizat observând comportamentul  pisicilor plasate într-un mediu nefamiliar, împreună cu proprietarul, singure sau cu o persoană străină.

Experții au monitorizat în ce măsură pisicile solicită contactul uman, comportamentul lor pasiv și semnele de stress cauzat de absența stăpânului.

Deși pisicile au ”protestat” mai puternic atunci când proprietarul le-a lăsat singure, după plecarea acestuia nu au mai arătat niciun semn de îngrijorare. Câinii sunt mult mai atașați de stăpân, în situații nefamiliare căutând să ajungă la acesta. Pisicile sunt mult mai autonome, în situații nefamiliare, a declarat, pentru The Telegraph, profesorul Daniel Mills, specializat în medicină veterinară comportamentală, la Universitatea Lincoln.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel