Data actualizării:
Data publicării:

Adevărul despre leul care a umblat liber pe străzile unui oraș din Italia. Ar fi fost eliberat cu bună știință

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
Iată ce s-a întâmplat, de fapt, cu leul care a colindat străzile din Ladispoli în acest weekend.

Un leu care a scăpat dintr-un circ a fost observat sâmbătă plimbându-se pe străzile orașului italian Ladispoli, conform anunțului făcut de primarul localității printr-o postare pe Facebook. "Un leu a scăpat de la circ. Vă rugăm să fiți foarte atenţi şi să evitaţi călătoriile până la noi ordine", a transmis edilul.

                                                                             

Se crede că Kimba, leul în vârstă de opt ani din cadrul circului Rony Roller, nu a scăpat accidental. Rony Vassallo, stăpânul său, afirmă că a descoperit lacătul cuștii rupt și a inițiat o anchetă. „Leul se îndepărtase doar câțiva metri, apoi un cal l-a speriat și s-a refugiat în canal. Există anchete, dar pot spune doar că leii nu știu să deschidă lacăte”, a declarat Vassallo.

După șapte ore în care animalul a adus panică și teamă în rândul locuitorilor, Kimba a devenit vedeta nu numai a orașului, ci și a comunității din online. „Se simte bine, suntem fericiți că este sănătos și teafăr. Teama noastră era doar că i se putea întâmpla ceva, el este blând și este obișnuit cu oamenii.”, spune Vassallo.

Familia Vassallo se ocupă cu afaceri cu animale de ani de zile și conduce același circ de generații întregi: „Știm cum să-i tratăm, creștem împreună cu leii, le dăm lapte cu biberonul. Aceasta este ignoranță, pot veni cu curaj și inteligență să trăiască câteva zile cu noi și să vadă cum tratăm animalele”, le-a răspuns acesta oamenilor care i-au acuzat că țin animalele captive. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel