Adevărul despre ceaiul de usturoi. Are sau nu beneficii asupra organismului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Ceaiul de usturoi este o băutură pe care oamenii o fac de obicei dintr-un amestec de usturoi, miere și lămâie. Unele persoane susțin că această băutură oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Mulți îl folosesc ca o modalitate naturală de a alunga sau de a îmbunătăți simptomele unor boli precum răceala și gripa, iar alții susțin că poate trata anumite afecțiuni de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială. Este ceaiul de usturoi cu adevărat băutura minune?

Ceaiul de usturoi este o băutură pe care oamenii o fac de obicei dintr-un amestec de usturoi, miere și lămâie. Unele persoane susțin că această băutură oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Mulți îl folosesc ca o modalitate naturală de a alunga sau de a îmbunătăți simptomele unor boli precum răceala și gripa, iar alții susțin că poate trata anumite afecțiuni de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială, conform healthline.com.

Ce este ceaiul de usturoi?


Ceaiul de usturoi este o băutură care se face prin fierbere în apă cățeilor de usturoi proaspeți, tăiați, apoi adăugând suc de lămâie și miere. Unele rețete includ și ghimbir tocat.

Majoritatea oamenilor beau ceai de usturoi fierbinte sau cald, deși unii îl consumă rece.

Recent, ceaiul de usturoi a câștigat popularitate datorită afirmațiilor de pe site-urile web de sănătate și bunăstare care îl promovează ca o modalitate de a stimula metabolismul, de a reduce apetitul și chiar de a trata anumite tipuri de cancer.

Din păcate, aceste afirmații nu se bazează pe dovezi științifice.

Chiar dacă componentele individuale ale ceaiului de usturoi pot avea efecte benefice asupra sănătății, în prezent nu există nicio dovadă că consumul acestei băuturi este superior pur și simplu încorporării ingredientelor din ceaiul de usturoi în dieta ta obișnuită.

Este important de reținut că nu există dovezi că ceaiul de usturoi poate ajuta la prevenirea sau tratarea oricărei afecțiuni medicale.

Multe dintre site-urile web care promovează mențiunile de sănătate asociate cu ceaiul de usturoi se bazează pe studii care se concentrează pe usturoi întreg, ulei de usturoi sau extract de usturoi.

Este puțin probabil ca ceaiul de usturoi să ofere aceleași beneficii pentru sănătate ca formele mai concentrate de usturoi.

Până în prezent, niciun studiu de cercetare nu a investigat posibilele beneficii pentru sănătate ale combinației de usturoi, miere și lămâie într-o băutură. Actualele mențiuni de sănătate făcute online în jurul ceaiului de usturoi sunt în mare parte nefondate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel