Data publicării:
Adevărul a ieșit la iveală în cazul profesorului din Buzău acuzat că și-a umilit elevii-exclusiv
Claudiu Corcodel, profesorul de matematică din Buzău, căruia i-a fost suspendat contractul de muncă după ce a fost acuzat că își umilește elevii, a luptat până în pânzele albe pentru a-și demonstra nevinovăția.
Dascălul era acuzat că și-a pus câțiva elevi să scrie întinși pe jos doar pentru că au întârziat la oră. Lucrurile se pare că nu au stat chiar așa, dovadă că profesorul de matematică se întoarce de luni la școală.
"S-a terminat cercetarea disciplinară la nivelul școlii, nu mi s-a dat posibilitatea să mă apăr, în concluzie sunt sancționat cu "avertisment". Am contestat la inspectorat această sancțiune (așa spune legea) și aștept", a spus Claudiu Corcodel în exclusivitate pentru DC News.
"Tehnic nu am fost plecat niciun moment (n.r - de la catedră). Acesta este un alt abuz al conducerii școlii. Adică m-au suspendat abuziv, nu am fost la ore că nu aveam voie, apoi au anulat decizia de suspendare ca și cum nimic nu s-a întâmplat", ne-a mai zis dascălul.
[citeste si]
Profesorul ne-a arătat încă o dovadă a nevinovăției sale: "Citez din Raportul Comisiei de cercetare disciplinară: "elevele A. E și V. C s-au întins pe burtă pentru a găsi o poziție confortabilă în a lua notițe", ceea ce demonstrează fără echivoc faptul că elevele s-au "întins pe burtă" ostentativ, din proprie inițiativă, așa cum am afirmat eu încă de la început".
Concluzii după cercetarea disciplinară la nivelul școlii
"Tot scandalul făcut în presă de Sfintele Sărbători de Crăciun, conform ideei că aș fi obligat elevele să ia notițe "pe burtă" a fost premeditat și înfăptuit de grupul format în jurul conducerii liceului, respectiv directorul Constantin Gheorghe, director adjunct Toader Maria, părintele Vînătoru Titu, condamnat cu executare pentru înșelăciune, diriginta clasei, Ciobanu Alina și câțiva membri ai Consiliului de Administrație", a mai spus Claudiu Corcodel în exclusivitate pentru DC News.
"Am fost cercetat disciplinar și sancționat cu avertisment. Cu toate că dovezile sunt în favoarea mea, comisia de cercetare disciplinară nu mi a dat dreptul să mă apăr. Deși m-am prezentat la audieri, Comisia a refuzat categoric să consemneze punctul meu de vedere. Mi s-a refuzat dreptul legal de a produce și depune probe în apărarea mea, nu mi s-au pus la dispoziție toate actele cercetării, așa cum am solicitat și cum spune legea. Deși am solicitat recuzarea președintelui Comisiei de cercetare disciplinară, dir. adjunct Toader Maria, pe motiv că este subiectivă din cauză că am depus mai multe plângeri penale împotriva dumneaei, plângeri anterioare acestui scandal (prima plângere penală datează de acum un an), din motive obscure a rămas tot această doamnă să realizeze cercetarea", a subliniat profesorul.
"O altă dovadă în sensul hărțuirii permanente la care sunt supus la locul de muncă din partea conducerii liceului este și calificativul anual pe care conducerea refuză să mi-l comunice (deși am solicitat inclusiv în scris) și am certitudinea, că printr-o serie de abuzuri, conducerea nu mi-a acordat calificativul Foarte Bine. Eu, soția mea care este cadru didactic și alți colegi profesori nu am primit nici până la această dată calificativul anual pentru anul școlar 2014 2015, deși conform legii, conducerea liceului avea obligația să ne invite la ședința Consiliului de administrație în care s-a făcut evaluarea finală, conducerea avea obligația să ne dea posibilitatea contestării calificativului până la 15 septembrie, și avea obligația să ne comunice calificativul final. Ceea ce am prezentat constituie doar o parte din abuzurile conducerii liceului Teoretic "Nicolae Iorga" din Nehoiu, abuzuri săvârșite împotriva mea", a adăugat Claudiu Corcodel.
Vă invităm să consultați documentul atașat pentru a vedea toate concluziile transmise de profesorul Claudiu Corcodel.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News