Data publicării:
Adevărul despre FJSC după fake news-ul cu studenta Vlad. Ionica Tarău: Simțeam că mă sufoc
În România, fake news-ul generează mii de share-uri. Așa s-a întâmplat și în cazul Cătălinei Vlad care, deși se declara absolventă, fiind, de fapt, studentă, a criticat, în termeni duri, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Doar că argumentele sale au picat unul câte unul după ce decanul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării a dat un răspuns simplu. Bun, dar după ce un fake news a fost rostogolit de mii de ori, îi mai pasă cuiva de adevăr? Și totuși…
La FJSC se întâmplă lucruri extraordinare, chiar dacă mai sunt și zile în care, timp de câteva minute, nu merge liftul. Sunt și scări, pot fi urcate rapid. Știrile bune nu fac trafic, dar haideți să vorbim și despre aspecte mai puțin știute, care nu fac multe vizualizări la site.
Știați că la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării învață și studenți fără auz și fără grai? Da, pare de necrezut că la o astfel de instituție, unde accentul se pune pe vorbire, grație unor profesori minunați, studenții sunt integrați și nu se simt diferiți. Ionica Tarău, cunoscută drept femeia care luptă pentru drepturile surdo-muților, este mama lui Mihai Pariș. Fiul ei este student în anul doi la FJSC. De fapt, Ionica Tarău nu s-a luptat doar pentru Mihai, ci și pentru alți doi tineri - Nechifor Nicoleta Monica și Ioniță Adrian Constantin -, ambii fiind admiși la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării.
DC News a contactat-o pe Ionica Tarău pentru a ne vorbi despre un adevăr care, deși nu va stârni valuri de share-uri, dat fiind faptul că doar ura și fake news-ul stau bine la cifre, trebuie spus.
Șansă pentru tinerii cu dificultăți
"Din punctul meu de vedere, ca părinte al unui tânăr cu deficiențe de auz și comunicare verbală, ca profesionist, ca persoană care relaționează și comunică cu instituțiile, mi se pare că lucrurile merg normal. Ușa domnului decan Mihai Coman ne-a fost permanent deschisă. Profesorii au sărit mereu în ajutorul nostru. Subiectele și cursurile sunt adaptate și pentru tinerii care au deficiențe. Incluziunea socială este reală și FJSC a dat o șansă studenților cu astfel de probleme. Mihai, fiul meu, s-a integrat foarte bine la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. În grupa lui evident că sunt auzitori, iar aceștia comunică foarte bine cu el. Mihai este anul doi acum, dar îmi spunea că se gândește să dea la master. Am discutat și cu domnul profesor Momoc. Mihai are dorința de a învăța și de a profesa. Și nu doar atât... simțeam că mă sufoc când mi-a zis că vrea să dea și la doctorat. Mihai și studenții ca el pot schimba viitorul tinerilor care sunt marginalizați", a spus Ionica Tarău pentru DC News.
Ionica Tarău și fiul ei, Mihai
"În anul întâi i-am fost alături fiului meu, adică am fost colegi la facultate. Acum, nu mai suntem, deciziile le ia singur. Nu mai trebuie să-l ghidez. Profesorii îl ajută foarte mult pentru a se integra. Vorbim despre un succes al Universității din București, al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, al lui Mihai și al grupei din care face parte. Fiul meu este un model, pentru că, dacă el a putut, pot și alții! Profesorii nu l-au tratat cu milă, i-au dat doar note pe merit, de la 5 la 10, a fost tratat ca orice alt student. Profesorii de la FJSC pe care i-am cunoscut sunt modele, sunt oameni care mi-au depășit toate așteptările. Mihai a învățat foarte multe lucruri la această facultate", ne-a mai spus Ionica Tarău, care a concluzionat: "Lucrurile frumoase trebuie scoase în evidență. Ne-am săturat doar de lucruri negative și, mai ales, neadevărate!”.
Vezi și: Cătălina Vlad a pierdut războiul cu FJSC. Mihai Coman: Răspunsul unui profesor care crede în adevăr
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News