Data publicării:

Adevărata problemă în scandalul cu azilele groazei. Preotul Negoiță: Am semnat cu tristețe această adeverință

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Paul Iulius Negoiță
Paul Iulius Negoiță
Dincolo de capetele politice și instituționale, cu nume și prenume, care se fac vinovate de ororile din azilele groazei, preotul Paul Iulius Negoiță a găsit poate adevăratul vinovat.

Exodul tinerilor. Tinerii pleacă în diaspora și își lasă părinții și bunicii singuri. Dar nu este vina tinerilor, ci a sistemului care îi face să plece. În România, un tânăr, care vrea să-și întemeieze o familie, nu are cum să trăiască cu un salariu de 2000-2500 lei. În plus, din acești bani nu ar avea cum să-și ajute părinții și bunicii. Așa că mulți dintre ei iau calea străinătății și ajung să aibă grijă de bunicii altora.

Preotul Paul Iulius Negoiță a vorbit despre acest subiect.

„Scandalul azilelor a semănat teamă. Îmi este frică să îmbătrânesc în România, scria cineva la pagina mea de Facebook. Avea dreptate? Dacă analizăm situația financiară a unei părți semnificative dintre pensionari, constatăm că temerile sunt îndreptățite. Dar peste toate, nu banii sunt cea mai mare problemă, ci singurătatea. Prea mulți oameni singuri și prea mulți părinți lăsați fără ajutor, pentru că ai lor copiii au fost nevoiți să devină exilați economici prin alte țări.

În România nici măcar pensionarul cu pensie bună nu e sigur pe viitorul lui. Stă cu banii în buzunar, pentru că e tot mai greu să găsească pe cineva care să-l ajute.

Destinația principală a tinerilor care vor să lucreze în domeniul sanitar, inclusiv în centrele de bătrâni, este Germania. În Germania bătrânii sunt îngrijiți. Statul își tratează cu recunoștință seniorii”, a spus preotul.

Paul Iulius Negoiță a spus că nemții au nevoie de tinerii noștri și îi iau acolo pentru salarii mai mari.

„Le-au simplificat birocrația, fac eforturi să-i aibă pentru că de ei depinde confortul bătrânilor lor în centre de îngrijire și la domiciliu. Deci, dincolo de vinovații din cazul de față, trebuie să ne amintim care este fondul problemei: exodul tinerilor!

Exodul din motive economice continuă, iar acum, când politicienii se fac că fac ceva să îi țină lumea minte la vot, alți tineri pleacă să aibă grijă de bătrânii altora și nu de ai noștri”, a mai zis preotul.

„Am semnat cu tristețe o adeverința de autenticitate pentru actele de studii ale unei tinere care pleca în Germania. Se plângea de corupția de aici și făcea formalitățile necesare pentru a lucra pentru alții, pentru părinții altora...”, a mai spus preotul.

Avem o Românie în afara granițelor țării noastre

De la an la an, satele şi comunele din România rămân cu tot mai puţini locuitori. Câți români trăiesc, de fapt, în afara graniţelor ţării? Răspunsul vine de la Gheorghe Cârciu, secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

„Avem și o cifră oficială. 5.700.000 ultima cifră oficială în decembrie 2020”, a spus Gheorghe Cârciu, secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni în cadrul unui interviu acordat DCNews.

„După o numărătoare neoficială, avem și studii, depășim 8 milioane de români în afara granițelor, fără să numărăm comunitățile istorice”, a spus Gheorghe Cârciu.

„În 2021, s-au născut mai mulți copii români în afara granițelor decât în România. E oficial! Sunt cel puțin 8 milioane de români în afară, majoritatea în Uniunea Europeană”, a spus secretarul de stat.

VEZI ȘI: Preotul Paul Iulius Negoiță îi atrage atenția Gabrielei Firea în scandalul cu Vasile Bănescu - https://www.dcnews.ro/preotul-paul-iulius-negoita-ii-atrage-atentia-gabrielei-firea-in-scandalul-cu-vasile-banescu_922373.html

VEZI ȘI: Scandal între Mugur Ciuvică și Bogdan Chirieac pe tema azilelor! „Stenogramele pot fi niște vrăjeli!” / „Nu îmi vine să cred că spuneți așa ceva!” / video - https://www.dcnews.ro/scandal-intre-mugur-ciuvica-si-bogdan-chirieac-pe-tema-azilelor-stenogramele-pot-fi-niste-vrajeli-nu-imi-vine-sa-cred-ca-spuneti-asa-ceva-video_922517.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel