Răcoritoare şi cu un conţinut de maxim 2% alcool, berea de ghimbir este foarte sănătoasă, fără conservanţi sau alţi compuşi , conţine drojdie, care e o sursă bună de proteine, aminoacizi şi vitaminele B 12 si B 6.
Autor: Anton Anda
Este o bere fără alcool, obţinută mai ales din rădăcina uscată de ghimbir şi miere.Datorita continutului ridicat de Gingerol, produsul stimuleaza circulatia, este revigorant, antioxidant, usor afrodisiac, antireumatic, stimuleaza digestia; combate senzatiile de voma - fiind foarte eficienta in tratarea raului de masina, raului de mare si raului de avion; este un bun remediu pentru durerile de ficat, starile de astenie si oboseala; este antioxidant si vasodilatator; reduce riscul formarii de cheaguri de sange; combate cu succes greturile provocate de chimioterapie; amelioreaza durerile menstruale.
Era la mare preţ în Dacia Antică care se întindea de la Munţii Pădurea Neagră(actuala Germanie) până la Marea Azov, principalul producător din acele vremuri gasindu-se în Cetatea Brassovia de pe Muntele Timpului (TÂMPA). În anul 106, conducatorii Romei au invadat Dacia (cucerind doar 15% din teritoriu), unul din motivele razboiului fiind şi concurenţa acerba pe care dacii o făceau romanilor.
Ulterior ea s-a răspândit în întregul Imperiu Roman, iar “Ultima Legiune”, care era formată şi din luptători daci, a dus-o in Britania. A fost uitată timp de secole până când în anul 1717 reţeta a fost redescoperită în Anglia de dr. James Anderson.
Datorită caracteristicilor terapeutice pe care le avea, băutura a devenit foarte populară în Anglia ducând la funcţionarea a peste 3000 de fabrici. Reţeta avea să traverseze oceanul cu ajutorul lui Benjamin Franklin, cucerind astfel preferinţele şi inimile locuitorilor Americii.
După secole de perindat prin lume Berea de Ghimbir s-a întors acasă în varianta originală; pentru că producţia ei poartă un mare secret: Acela că la prepararea ei trebuie folosită doar Apa din Carpaţi - Apa celor 7 Cetăţi - Apa din Ardeal, Grădina Edenului Primordial.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Preotul Paul Iulius Negoiță, despre cea mai importantă tradiție de Înviere. Puțini mai respectă de Paște această regulă foarte veche, dar extrem de valoroasă
- Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț / Update: Există riscul ca focul să se extindă / foto în articol
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol