Aderarea României la Schengen. Președintele Klaus Iohannis, întâlnire cu Karl Nehammer
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Presidency.ro
Sursa foto: Presidency.ro
Klaus Iohannis ar urma să aibă o discuție informală cu Karl Nehammer.

Preşedintele României şi cancelarul austriac se află, zilele acestea, la Consiliul European.

În momentul de faţă se discută despre o intrare în Spaţiul Schengen etapizat. Ce ar însemna acest lucru? O propunere, prin flexibilizarea pe care a anunţat-o Austria, ar acceptarea spaţiului aerian, adică să fie mai puţine controale. Totuşi, vorbim şi de o a doua partea - etapa terestră, unde în continuare se poartă discuţii.

România îşi doreşte ca intrarea să fie şi în terestru, până la finalul anului 2024, însă cancelarul austriac spunea că, din contră, ar trebui, în perioada următoare, tocmai pentru această flexibilizare, să aibă loc controale mai aspre, când vine vorba despre spaţiul terestru, pentru că, spunea acesta, în continuare există problema migraţiei ilegale. Acum, discuţiile se poartă pe această zonă - dacă se va intra etapizat în Spaţiul Schengen şi când va fi acceptată partea terestră.

Discuţii între preşedintele Klaus Iohannis şi Karl Nehammer

Din informaţiile Digi 24, în cele două zile în care va fi Consiliul European la Bruxelles, ar urma să aibă loc mai multe discuţii între preşedintele Klaus Iohannis şi Karl Nehammer, dar şi discuţii cu reprezentanţii Olandei, pentru că, până în momentul de faţă, nu există o decizie oficială în ce ce privește Olanda - dacă îşi va schimba părerea în cazul Bulgariei - şi, în continuare, România şi Bulgaria sunt împreună în ceea ce priveşte aderarea la Spațiul Schengenn.

Nici în România lucrurile nu sunt mai așezate. În timp ce premierul Marcel Ciolacu vorbeşte într-o notă pozitivă despre discuţiile pentru aderare, preşedintele Klasu iohannis lasă de înţeles că mai sunt mai mulţi paşi de urmat până să se finalizeze discuţiile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel