Adela Cojan, CNAS, anunțul momentului: Vaccinul antigripal, implementat în FARMACII
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 10 iul 2020 / 11:45
WhatsApp
Vaccin
Adela Cojan, preşdintele CNAS, a anunţat că discută cu Guvernul pentru implementarea unui program prin care vaccinul antigripal să poată fi administrat direct în farmacii. 

"Suntem în demersuri foarte avansate în momentul de faţă pentru a implementa un proiect inclusiv pentru posibilitatea vaccinării pacienţilor, în special cu vaccinul antigripal, în farmacii. Ieri, la nivelul Guvernului, am purtat o discuţie în care în fază avansată se află un demers legislativ prin care dorim ca acest vaccin antigripal, care trebuie început din toamnă, să poată fi implementat şi la nivelul farmaciilor", a declarat Adela Cojan, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, în cadrul dezbaterii ONLINE, ”Pregătirea pentru valul doi începe acum!", organizată de DC MEDIA GROUP. 

"Proiectul de act normativ pe care îl pregătim se referă doar la antigripal. Se va sincroniza cu eventualul vaccin anticovid, dacă va apărea anul acesta. Dacă nu, ca măsură de prevenţie, antigripalul să se poată efectua în farmacii. Deocamdată, să fie făcut la cerere şi contracost, pentru că nu există încă o rectificare bugetară”, a mai menţionat Adela Cojan. 

Mai multe în VIDEO: 

G Ad:

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro