Adăugați suc de morcovi în lapte și preparați o brânză delicioasă, cu 85 de calorii. O veți face mereu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Adăugați suc de morcovi în lapte și preparați o brânză delicioasă, cu 85 de calorii. O veți face mereu. Sursa - pixabay.com
Adăugați suc de morcovi în lapte și preparați o brânză delicioasă, cu 85 de calorii. O veți face mereu. Sursa - pixabay.com
Dacă vreți să încercați o mâncare neobișnuită, pe care nimeni nu a mai gustat-o, o idee bună ar fi să aduceți pe masă brânză de morcovi.  

Vă oferim rețeta unui preparat neobișnuit, dar care va oferi o mulțime de satisfacții. În plus, se pregătește ușor din doar trei ingrediente, care sunt disponibile în orice casă.

De fapt, pe lângă morcovi, veți avea nevoie de lapte și iaurt. Acestea sunt alimente bogate în vitamina D și calciu, esențiale pentru dezvoltarea oaselor și a dinților.

Morcovii, pe de altă parte, ajută la reglarea funcțiilor intestinale. Apoi, au o concentrație mare de Vitamina C, care nu se limitează doar la creșterea sistemului imunitar.


Pieptul de pui e încă congelat? Dați-l prin răzătoare și pregătiți această rețetă delicioasă 

Morcovii au și o acțiune antioxidantă, care contracarează atât radicalii liberi, cât și îmbătrânirea celulară. Beta-carotenul și vitamina A mențin vederea sănătoasă, în timp ce fibrele și carotenoizii scad nivelul colesterolului din sânge.

Timp de preparare - 15 minute, timp de gătire - 10 minute, timp de așteptare -  4-5 ore, timp total -  aproximativ - 5 ore, porții - 10 felii, calorii - 85 pe felie.

Ingrediente:

1 litru de lapte,

200 ml iaurt natural,

2 morcovi mari,

praf de sare.

Pregătirea rețetei

Mai întâi, puneți laptele la fiert într-o cratiță. Între timp, dați morcovii prin răzătoare, asezonați-i cu sare și stoarceți-i bine pentru a obține sucul.

Când laptele dă în clocot, se adaugă sucul de morcovi și iaurtul. Amestecați continuu cu o lingură de lemn și lăsați să fiarbă 10 minute.


Desert franțuzesc din ciocolată: fără făină, fără ouă și fără smântână

Apoi opriți aragazul, acoperiți oala cu un capac și lăsați compoziția să se odihnească 10 minute. Strecurați, apoi, amestecul pentru a îndepărta zerul și puneți-l într-o pânză. La final, puneți ceva greu peste brânză și mai lăsați-o să se odihnească 4-5 ore. La final, serviți brânza pe masă. Poftă bună!

Vezi și:

 

Ingredientul secret care face chiftelele suculente. Nu l-ai mai folosit până acum

Dacă vrei să faci chiftele cu adevărat gustoase și suculente, adaugă în compoziția lor un ingredient simplu.  

Chiftelele făcute după această rețetă sunt delicioase și pot fi servite ca și aperitiv sau ca al doilea fel de mâncare. 

Ingredientele necesare:

carne tocată de porc - 500 grame,

ou - 2 bucăți,

maioneză - 2-3 linguri,

făină de grâu - 2 linguri,

ceapă - 1 bucată,

sare și piper

Cum se fac chiftele suculente

Pune făina, ouăle, ceapa mărunțită în bolul cu carne tocată și amestecă bine. Pentru ca chiftelele să fie suculente, adaugă 2-3 linguri de maioneză obișnuită în bolul cu carne tocată.

Apoi, compoziția pentru chiftele trebuie amestecată din nou și pusă, pentru 30 de minute, în frigider.

Clătite delicioase cu mere și iaurt, fără nicio picătură de ulei. Doar 40 de calorii pe porție

Chiftelele se prăjesc în ulei încins, pe ambele părți, până se formează o crustă aurie, apoi se gătesc, sub capac, încă 10 minute. Chiftele suculente sunt gata. Poftă bună!

Vezi și:

 

Șnițele de varză. Sunt mai gustoase decât cele din carne și au un gust unic

Șnițelele de varză au un gust unic. Se fac foarte ușor, rapid și fără prea multe bătăi de cap. Cei care le-au gustat spun că sunt mai bune decât cele din carne. Dacă încă nu le-ați încercat, vă recomandăm să le preparați.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

varză - 500 de grame,
apă - 800 mililitri,
ceapă - 2 bucăți,
usturoi - 2 căței,
ouă - 3 bucăți,
făină - 4 linguri,
piper negru măcinat - 1 linguriță.

Rețeta pas cu pas


Se toacă mărunt varza și se transferă într-o oală. Se adaugă apă și se pune pe aragaz. Varza se fierbe circa zece minute. Scurgeți apa și lăsați varza să se răcească.

O tigaie se pune pe foc. Turnați ulei și prăjiți ușor ceapa tocată și usturoiul pisat. În bolul cu varză se adaugă ouăle, ceapa și usturoiul. 

Prăjitură de orez cu cacao și vanilie: un desert foarte simplu, dar atât de bun

Adăugați făina, sarea, piperul și amestecați bine. Acum cu o lingură, luați câte puțin aluat și puneți-l într-o tigaie cu ulei încins. Prăjiți șnițelele pe ambele părți la foc mediu. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel