Urmărește emisiunea live
Adăugă câteva pastile de aspirină în mașina de spălat și uită de petele de pe hainele albe
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Adăugă câteva pastile de aspirină în mașina de spălat și uită de petele de pe hainele albe. Sursa - Pexels
Adăugă câteva pastile de aspirină în mașina de spălat și uită de petele de pe hainele albe. Sursa - Pexels
Nu este atât de ușor să păstrezi rufele albe. În timp, acestea devin  gri sau se decolorează.  Probabil că folosești  un detergent special pentru alb, dar ai încercat aspirina?

Aspirina, care poate fi găsită în fiecare dulap de medicamente, poate face minuni și în mașina de spălat.

Chiar și detergenții care promit rufe albe nu previn  decolorarea. Petele gălbui de pe haine, care cu timpul devin gri, sunt sunt provocate de transpirație. Care este cel mai bun mod de a împrospăta culoarea unei haine? Este simplu: o pastilă, pe care o găsim în fiecare casă.  Cinci pastile de aspirină va înălbi din nou haina.

Amestecă miere cu puțină de cafea măcinată și aplică pe față: tenul va fi mai curat și mai luminos

Puneți pastilele de aspirină într-un recipient cu apă fierbinte și dizolvați-le. Se amestecă bine până când  se dizolvă. De altfel, ca pastilele să se dizolve mai bine, ar trebui să le zdrobiți, apoi să le puneți în apă, scrie tippsundtricks.co.

Într-un lighean se pun hainele albe pătate, iar peste ele se adaugă apa cu aspirina dizolvată și se lasă  timp de opt ore. După aceea, tot ce trebuie să faci este să le speli hainele în mașina de spălat, așa cum faci ca de obicei. De asemenea, poți pune aspirina direct în mașina de spălat. 

Haine curate și parfumate cu un singur ingredient: este ieftin și îl ai chiar la tine în casă

 

De asemenea, puteți obține haine parfumate cu un balsam făcut, acasă, din două ingrediente naturale și fără costuri  

 

Prepară, în casă, un balsam parfumat pentru haine: din două ingrediente naturale și fără costuri  

 

Majoritatea dintre noi cheltuiesc, lunar, sume mari de bani pentru produsele de curățenie pentru uz casnic. Adesea, însă, unele din ele nu fac față mizeriei sau sunt inutile. Însă, produsele făcute în casă, din ingrediente naturale, ne vin mereu în ajutor.

De fapt, câteva ingrediente sunt suficiente pentru a dezinfecta sau degresa suprafețele din casă. Cele mai eficiente sunt cu siguranță lămâia și oțetul. Cu toate acestea, bicarbonatul de sodiu este adesea folosit și pentru a curăța eficient obiectele sanitare sau vasele din bucătărie.

Există și alte ingrediente parfumate din care putem prepara un balsam pentru haine. Așadar, vom putea economisiți bani, iar hainele vor fi parfumate și moi, grație a două ingrediente disponibile și ieftine.

Dar să vedem care sunt trucurile pentru a avea haine perfect curte. În primul rând, nu uitai să separați hainele pe culori.   

 

Sarea din bucătărie se umezește? Nu te grăbi să o arunci: un produs din cămară te ajută să o salvezi

 

De asemenea, este foarte util să aruncați o privire asupra etichetelor pentru a verifica compoziția materialelor și pentru a regla  temperatura mașinii de spălat. Același lucru este valabil și pentru uscare. Există unele articole care pot fi puse în uscător și altele care trebuie uscate la soare.

Un alt truc este să creezi un balsam de rufe, din produse naturale. De fapt, este suficient să ai sare grunjoasă și un ulei esențial. Cel de-al doilea ingredient este complet opțional și, prin urmare, poate fi adăugat doar atunci când este necesar și în funcție de preferințe.

Amestecați cele două ingrediente: pentru o jumătate de kilogram de sare vor fi suficiente câteva picături de ulei. Folosind o cană de măsurare, introduceți-o în compartimentul pentru balsam la fiecare spălare. Rezultatele vor fi uluitoare și veți  economisi mulți bani, reducând și impactul asupra mediului.

 

Pune o minge din folie de aluminiu în mașina de spălat: îți salvează bugetul, iar hainele vor fi moi și curate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel