Adaugă bere în aluatul de pâine și bucură-te de rezultat! O rețetă rapidă și savuroasă
Reț eta de pâine cu bere îți va permite ca, într-un timp foarte scurt, să faci un preparat unic și de excepție, care îți va plăcea mai mult decât cel din brutării.
De fapt, pâinea este un aliment care nu poate lipsi niciodată de pe mese, dar problema apare atunci când vă hotărăști să reveniți în formă. Deoarece, într-o dietă, carbohidrații trebuie consumați cu moderație. Dar o felie de pâine dimineața sau pentru a însoți mesele nu strică. Așa că trebuie doar să pregătiți această rețetă!
Timp de preparare - 5 minute, timp de așteptare - 5 minute, timp de gătire - 45-50 minute, timp total - 1 oră și 10 minute, porții - 6 felii de pâine.
Ingrediente:
400 ml de bere,
200 grame de făina de grâu,
100 grame de făină integrală,
1 linguriță de praf de copt,
1 linguriță de sare,
ulei,
susan alb.
Prepararea rețetei
Mai întâi, cerneți făina de grâu și făina integrală și puneți-le într-un bol. Adăugați sarea și praful de copt și amestecați bine cu un tel de mână. Acum adăugați 330 ml de bere și amestecați din nou. Când aluatul este lichid turnați și restul băuturii, apoi amestecați energic.
Omletă cu dovleac și cartofi, la cuptor. Este dietetică, dar foarte gustoasă
În acest moment, aluatul trebuie să fie fără cocoloașe și să aibă consistența smântânii. Aluatul se lasă să se odihnească timp de 5 minute.
O formă de copt se unge cu ulei și se tapetează cu făină. Transferați aluatul în formă și ornați-l cu semințe de susan.
O cină delicioasă, preparată dintr-un dovlecel și un cartof: o mâncare sățioasă și plină de vitamine
Coaceți pâinea în cuptorul preîncălzit, timp de 45-50 de minute, la o temperatura de 180°C. Când mai rămân 5 minute, mutați tava pe raftul cel mai de jos pentru a rumeni și suprafața pâinii.
Odată ce pâinea este gata, așteptați să se răcească complet la temperatura camerei, apoi serviți-o pe masă, tăiată în felii. Poftă bună!
Vezi și:
Ai multe legume în cămară? Prepară această plăcintă savuroasă și sățioasă. O felie are 270 de calorii
Când ai puțin timp la dispoziție, mai ales în timpul săptămânii, rareori reușești să aduci pe masă bucate delicioase.
Însă cu plăcinta savuroasă din legume poți rezolva cu ușurință problema, întrucât pentru a o prepara ai nevoie de puțin timp și foarte puține ingrediente. În plus, este o rețetă versatilă pentru că poți folosi legume pe care le ai prin cămară.
Fără îndoială, este cea mai bună alegere pentru a salva masa de seară. Cu siguranță, te vei bucura de o mâncare sănătoasă, deoarece legumele sunt pline de vitamine și fibre. Plăcinta este savuroasă, aromată și foarte ușoară.
Timp de preparare - 15 minute, timp de gătire - 50 de minute, timp total - aproximativ 1 oră, porții - 6, calorii - 270 per felie.
Ingrediente:
3 morcovi, curățați și tăiați rondele,
1 dovlecel decojit și tăiat cubulețe,
1 ardei rosu și unul galben tăiați cubulețe,
100 grame de mazăre,
100 grame de boabe de porumb,
1 ardei iute, tăiat cubulețe,
1 ceapă tocată grosier,
100 grame brânză tare rasă,
4 ouă,
4 linguri de pesmet
1 lingură de unt,
lingură de oregano (sau pătrunjel proaspăt),
un strop de ulei de măsline extravirgin,
sare și piper.
Pentru bechamel:
200 ml lapte,
2 linguri de făină,
sare și piper după gust.
Rețeta pas cu pas
Mai întâi pornește cuptorul la 160° C și lăsă-l să se încălzească. Pune puțin ulei într-o tigaie antiaderentă, adaugă ardeii, morcovii, ceapa și dovleceii. Condimentează legumele cu sare și lasă-le pe foc, amestecând din când în când. Apoi adaugă mazărea și porumbul, amestecă și lasă-le pe foc, până se înmoaie.
Vinete prăjite într-o friteuză cu aer cald. O mâncare super rapidă cu 43 de calorii pentru o porție
Între timp prepara sosul bechamel: pune laptele într-o cratiță, la foc mic. Adaugă 2 linguri de făină cernută, sare și piper. Se amestecă ca să nu se formeze cocoloașe, apoi se oprește focul și sosul se lasă să se răcească.
Într-un castron se pun ouăle și se bat cu un tel. Adaugă în ouăle bătute sare, piper și oregano și amestecă. Se încorporează apoi brânza rasă și pesmetul și se amestecă.
La final, se adaugă legumele și sosul bechamel. Compoziția se toarnă într-o formă rotundă de copt cu balamale, unsă cu unt.
Plăcinta se pune la copt în cuptorul preîncălzit, pentru 50 de minute, la o temperatura de 160°C. La final, se servește pe masă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News